Käräjäoikeus tuomitsi miehen ehdolliseen vankeusrangaistukseen Lappeenrannassa tapahtuneesta raiskauksesta

Syytetty myönsi seksuaalisen kanssakäymisen, mutta kiisti raiskauksen. Käräjäoikeus katsoi, että uhri oli ollut kyvytön puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

arkisto/ilpo kekki

Syytetty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Kuvituskuva.
Syytetty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on yksimielisesti tuominnut vuonna 1985 syntyneen miehen raiskauksesta yhden vuoden ja 7 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Teko tapahtui Lappeenrannassa keväällä 2014, jolloin syytetty oli ollut sukupuoliyhteydessä asianomistajan kanssa. Uhri oli tapahtumahetkellä kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan väsymyksestä ja päihtymyksestä johtuvan tiedottomuuden tai muun avuttoman tilan takia.

Käräjäoikeudessa mies myönsi sukupuoliyhteyden, mutta kielsi käyttäneensä uhrin tilaa hyväkseen. Syytetty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan ja olivat olleet aiemmin sukupuoliyhteydessä.

Käräjäoikeus katsoi asianomistajan ja kahden todistajan kertomuksen riittäväksi näyttöksi tapahtuneesta. Mies velvoitettiin suorittamaan asianomistajalle korvausta psykoterapiakuluista, tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksestä yhteensä 5 000 euroa.

Miehellä ei ollut aiempia merkintöjä rikosrekisterissä. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoidut