Olli Naukkarinen: Ihme, jos ensi kesänä lennetään, syyttää Matti Viialaista systemaattisesta sabotoinnista

MIKA STRANDÉN

Olli Naukkarinen arvostelee kovin sanoin maakuntajohtaja Matti Viialaisen toimintaa.
Olli Naukkarinen arvostelee kovin sanoin maakuntajohtaja Matti Viialaisen toimintaa.

Ensi kesän lentoreitti Lappeenrannan lentokentältä tuskin toteutuu. Näin arvioi Lappeenrannan lentoasemasäätiön toimitusjohtaja Olli Naukkarinen. Naukkarinen syyttää kovin sanoin maakuntajohtaja Matti Viialaista reitin avaamisen tarkoitushakuisesta vaikeuttamisesta.

— Lentoreitistä piti tiedottaa huomenna perjantaina. Nyt tarvitaan ihme, että ensi kesänä on lentoja. Tämä on ainoastaan maakuntajohtajan systemaattisen sabotoinnin tulos. Voi olla, että tämä vaikeuttaa myös kesäksi 2018 suunniteltujen reittien toteutumista, arvelee Naukkarinen.

Viialainen syytti viime viikon lopulla lentoasemasäätiötä holtittomasta riskinotosta. Viialaisen mukaan säätiö tukisi lentoreittiä yltiöpäisesti ja riski siitä, että tukeminen rikkoisi EU-lainsäädäntöä, oli ilmeinen.

Naukkarisen mukaan Viialaisen esiintuoma epävarmuus karkottaa lentoyhtiöt.

Naukkarinen väittää, että Viialaisen toimintaa selittää maakuntaliiton vaikeus saada kokoon oma osuutensa lentokenttään ja toimintaan sovitusta rahoituksesta.

Lisäksi Naukkarinen pitää sopimattomana Viialaisen ilmoitusta siitä, että vuonna 2019 aloittavan maakunnan yleiskatteisesta, esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluihin tarkoitetusta, rahoituksesta liikenisi hyvinkin rahoitusta lentoreitteihin. Sitä ennen kenttä voisi pyöriä valtion lupaamalla vuotuisella miljoonalla vaikka ilman lentoja.

Lentoasemasäätiön hallitus oli antanut periaatteellisen hyväksynnän ensi kesän lentoreitin aloittamiselle tammikuun 27. päivän kokouksessaan. Viialainen tuli valituksi kohun saattelemana seuraavana maanantaina lentoasemasäätiön hallitukseen. Samalla Viialainen toi julkisuuteen huolensa lentoreitin avaamisen riskeistä.

Naukkarisen mukaan Viialaisen esteellisyysongelma maakuntajohtajana ja säätiön hallituksen jäsenenä on jo tullut esille. Viialainen on keskustellut neuvotteluissa maakuntaliiton mahdollisesta rahoituksesta lentoasemasäätiölle.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.