17- ja 18-vuotiaat miehet pahoinpitelivät miehen yksissä tuumin Lappeenrannan Linnoituksessa viime elokuussa — Oikeus tuomitsi pahoinpitelijät sakkoihin

Toinen miehistä potkaisi uhria päähän, mitä oikeus piti potentiaalisesti hengenvaarallisena.

Moises Garibay

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomiot pahoinpitelytapauksessa. Arkistokuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomiot pahoinpitelytapauksessa. Arkistokuva.

Kaksi nuorta miestä on tuomittu sakkoihin pahoinpitelystä Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Kaksikko pahoinpiteli miestä Lappeenrannan Linnoituksen alueella viime elokuussa. He olivat lyöneet miestä useita kertoja nyrkillä kasvoihin, ja toinen oli potkaissut miestä päähän.

Syytetyt tunnustivat syyllistyneensä pahoinpitelyyn. Pahoinpitelijöistä toinen oli tapahtuma-aikaan 17-vuotias ja toinen 18-vuotias.

Pahoinpidelty mies sai mustelmia kasvoihinsa ja hänen nenästään vuosi verta. Hän oli yrittänyt paeta paikalta, mutta kaksikko otti hänet kiinni ja jatkoi pahoinpitelyä.

Oikeuden mukaan uhrin vammat jäivät verraten vähäisiksi, mutta päähän kohdistuva väkivalta ja erityisesti potkiminen on potentiaalisesti hengenvaarallista. Tapauksessa esiin tulleet seikat puoltaisivat oikeuden mukaan vankeusrangaistusta, mutta kun huomioon otetaan tekijöiden nuori ikä, teko on vielä sakolla sovitettavissa.

Oikeus otti toisen pahoinpitelijän alaikäisyyden huomioon rangaistuksen mittaamisessa. Hänet tuomittiin 45 päiväsakkoon, mistä maksettavaa hänen tuloillaan tulee 270 euroa. Hänen on korvattava valtiolle todistelukustannuksia 19 euroa.

Toinen mies tuomittiin 70 päiväsakkoon. Hänen tuloillaan maksettavaa tulee 420 euroa. Lisäksi hänen on maksettava valtiolle 80 euron rikosuhrimaksu.

Tuomio on lainvoimainen.