Tilaajalle

Seksuaaliset some-viestit ovat tyttöjen arkipäivää: ”Ensin he kyselevät ikää, sitten tulee imarteluja ulkonäöstä, mutta kyllä se sävy yleensä nopeasti muuttuu seksuaaliseksi.” — Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rikosepäilyjen määrä yli kaksinkertaistui Lappeenrannassa viime vuonna

Ulkomaalaisten rikosepäiltyjen osuus kasvoi runsaasti. Suurella osalla tytöistä on kokemusta vierailta miehiltä tulleista viesteistä. 16-vuotiaalle lappeenrantalaiselle Emilia Rissaselle ehdoteltiin tapaamista vain pari päivää sitten. Esimerkiksi Imatran Prismassa nuoria tyttöjä on lähestytty aivan konkreettisesti.

Kai Skyttä

Emilia Rissanen, Oona Mäki ja Marika Jegoroff eivät enää hätkähdä, jos Instagramin kautta tulee härski viesti tuntemattomalta mieheltä. Seuraajan voi estää tai viestin voi jättää huomiotta.

16-vuotias lappeenrantalainen Emilia Rissanen sai vain pari päivää sitten Snapchatissa englanninkielisen viestin tuntemattomalta mieheltä, joka ehdotteli tapaamista. Sovellus kertoo käyttäjän sijainnin. Nyt se näytti, että mies oli Lappeenrannassa.

Luetuimmat