Saimaarium avataan ehkä jo kesällä — Luonto- ja tiedekeskus tarvitsee vielä muutaman kymppitonnin remonttia varten

Tilakysymyksen ratkettua myös uupuva rahoitus alkaa järjestyä.

Kai Skyttä

Tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori uskoo, että uusi luonto- ja tiedekeskus houkuttaa tutkimaan Saimaata myös pintaa syvemmältä.
Tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori uskoo, että uusi luonto- ja tiedekeskus houkuttaa tutkimaan Saimaata myös pintaa syvemmältä.

Luonto- ja tiedekeskus Saimaarium käynnistelee toimintaansa.

Tilaneuvottelut Lappeenrannan kaupungin kanssa saatiin päätökseen, ja keskus on tarkoitus avata kesällä.

— Alunperin tarkoitus oli avata elokuussa, mutta en uskalla sanoa tarkkaa aikataulua tässä vaiheessa, Saimaarium Oy:n toimitusjohtaja Kari-Matti Vuori sanoo.

Vuoren mukaan tilaneuvotteluissa päädyttiin kevennettyyn remonttiratkaisuun. Se tarkoittaa sitä, että Maahanmuuttovirastolta kesäkuussa vapautuvasta Satamatie 8:n tilasta tehdään keskukselle sopiva alkuperäisestä suunnitelmasta tinkien.

Alakerran näyttelytilaa jakavat panssarilasiseinät jäävät paikoilleen ja yläkertaan tulee yhtiön työ- ja kokoontumistiloja.

Tilakysymyksen ratkettua Vuori uskoo myös vielä uupuvan rahoituksen alkavan järjestyä.

Tällä hetkellä Luonto- ja tiedekeskusta varten on kasassa yli 600 000 euroa.

Remontin käynnistämistä ja alkuvaiheen vuokranmaksua varten yhtiö tarvitsee vielä 25 000—50 000 euroa. Saimaarium Oy perustaa sijoitetun oman pääoman rahaston ja etsii erityisesti Saimaasta ja sen suojelusta sekä ympäristökasvatuksesta kiinnostuneita sijoittajia.

— Rahoitusta juostaan kissojen ja koirien kanssa kansaan. Uskon, että se on aika nopealla aikataululla järjestettävissä. Sponsoreiden ja sijoittajien kanssa on jo neuvoteltu, Vuori sanoo.

Sijoittamisesta järjestetään infotilaisuus kesäkuun aikana. Aikataulu keskuksen avautumisesta tarkentuu myös kesäkuussa.