Lappeenrannan joukkoliikenteen kuukausilipun hinta nousee eurolla tammikuun alussa ja kortin lataaminen linja-autossa maksaa kaksi euroa

Hiljaisen ajan kertalippua ei enää ensi vuonna voi ostaa käteisellä, mutta arvokortilla sen ostava maksaa nykyistä vähemmän.

Mika Strandén

Joukkoliikenteen kuukausilippujen hinnat nousevat eurolla Lappeenrannassa ensi vuoden alussa. Arkistokuva.
Joukkoliikenteen kuukausilippujen hinnat nousevat eurolla Lappeenrannassa ensi vuoden alussa. Arkistokuva.

Lappeenrannan joukkoliikenteen kuukausilippujen hinnat nousevat eurolla kuukaudessa tammikuun alussa. Linja-autossa Waltti-kortin lataaminen maksaa kaksi euroa ensi vuoden alusta lähtien. Kaupunkikehityslautakunta päätti asiasta keskiviikkona.

— Edellisen kerran hinnankorotuksia on tullut vuoden 2016 alussa. Kolmeen vuoteen emme ole korottaneet hintoja, Lappeenrannan kaupungininsinööri Olli Hirvonen toteaa.

Käteisellä paikallisliikenteen kertalipun ostava maksaa jatkossa lipustaan aina saman verran, sillä hiljaisen ajan kertalippuja ei voi enää ostaa käteisellä.

Jos maksaa kertalippunsa Waltti-kortin arvolipulla, maksaa ensi vuonna hiljaisena aikana 0,10 euroa vähemmän lipustaan kuin tänä vuonna.

Nyt aikuisen kertalipun perushinta on 3,20 euroa ja hiljaisena aikana 2.50 euroa. Lapsen kertalippu maksaa 2,00 euroa ja hiljaisena aikana 1,50 euroa.

Matkailijoiden vuorokausilipulle kaksi vyöhykettä

Viime keväästä lähtien Lappeenranta on tarjonnut matkailijoille vuorokausilippua, jolla voi matkustaa Lappeenrannan alueella.

Jatkossa vuorokausilipuilla on kaksi vyöhykettä, sillä vuorokausilippua on käytetty syksyn aikana suurimmaksi osaksi Lappeenrannan ja Joutsenon välisessä liikenteessä, Hirvonen kertoo.

Se on ollut tappiollista kaupungille.

Ensi vuoden alusta lähtien Lappeenrannan paikallisliikennealueen vuorokausilippu maksaa 5 euroa ja koko Lappeenrannan alueen lippu 10 euroa.

Näiden toimien arvioidaan parantavan Lappeenrannan paikallisliikenteen taloutta 130 000 eurolla vuodessa.