Etelä-Karjalassa varmistui perjantaina kolme uutta tartuntaa – Eksoten testatuista näytteistä positiivisia noin 1,5 prosenttia

Marko Kauko

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Etelä-Karjalassa kirjattiin perjantaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivujen mukaan varmistettuja tartuntoja on nyt ollut koko epidemian aikana 156 kappaletta.

Uusista tartunnoista on terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seurannan mukaan kirjattu keskiviikon tilanteen jälkeen kaksi Imatralla, jossa kokonaisluku on nyt 31, ja viisi Lappeenrannassa, jossa kokonaismäärä on nyt 96.

Parikkalassa, Rautjärvellä, Ruokolahdella, Savitaipaleella ja Taipalsaarella tapauksista on kirjattu viisi, ja Luumäellä kuusi.

Koronavirusepidemia on maakunnassa kiihtymisvaiheessa. Koronavirusnäytteitä on koko tämän viikon aikana otettu Eksoten alueella noin 300–350 päivässä.

Eksoten mukaan tartuntamäärien trendi on nouseva, ja yhä vanhemmat ihmiset sairastuvat. Nyt tartunnan saaneissa on 60–70-vuotiaita yhtä paljon kuin 30–40-vuotiaita, kun vielä lokakuussa heitä oli selvästi vähemmän.

Kahden viikon esiintymisluku on nyt Etelä-Karjalassa 29,1. Perustasolla luvun tulee olla alle 25.

Positiivisia näytteitä testatuista on noin 1,5 prosenttia. Perustasolla luvun tulee olla alle 1 prosentti.

Suomessa on raportoitu 336 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 011 tartuntaa, mikä on 2 649 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 3 362.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on hieman yli 103 koronatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

THL:n seurannan mukaan koronaan liittyviä kuolemantapauksia on keskiviikon jälkeen kirjattu seitsemän. Kuolleiden kokonaisluku on Suomessa nyt 415 koko epidemian ajalta.

Uutista päivitetty 4.12. kello 12.25 THL:n tiedoilla ja kello 13.15 THL:n tiedoilla kuolleista.

Luetuimmat