Jäähalli ja kaksi maneesia ovat riskirakennuksia Etelä-Karjalassa, Lappeenrannan Hubertusseura etsii kuumeisesti teräsrakentajaa

Kai Skyttä

Lappeenrannan Hubertusseuran maneesi näyttää hyvältä, mutta rakenteissa on pikaista korjausta vaativia puutteita, niin näkyvissä kuin näkymättömissä. Varmuuden vuoksi lumet on kolattu pois hallin katolta.
Lappeenrannan Hubertusseuran maneesi näyttää hyvältä, mutta rakenteissa on pikaista korjausta vaativia puutteita, niin näkyvissä kuin näkymättömissä. Varmuuden vuoksi lumet on kolattu pois hallin katolta.

Teräsrakenneyhdistys (TRY) on kerännyt listan konkurssiin menneen yrityksen tekemistä teräsrunkoisista halleista, joissa on tai voi olla turvallisuuspuutteita. Listalla on noin 370 hallia.

Liikuntahalleja on 34 ja maneeseja 90. Tältä listalta löytyvät Etelä-Karjalasta Lappeenrannan Hubertusseuran maneesi, Luumäen jäähalli ja Imatran ratsastajien maneesi.

Hubertusseura etsii kuumeisesti teräsrakentajaa, joka kunnostaisi maneesin turvalliseen ja normit täyttävään kuntoon. Seuran puheenjohtaja Tuija Poutanen kertoo, että seura on velvoitettu korjaamaan halli tämän vuoden puolella.

Hallilaki eli laki laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden arvioinnista tuli voimaan huhtikuussa 2015. Poutasen mukaan maneesi tarkastutettiin kaiken varalta hyvissä ajoin.

— Maneesissa on tehty selviä rakennusvirheitä. Rakentaja ei toteuttanut piirustuksia ja jätti yhdet teräspalkit pois. Virheitä on silmille näkyvissä ja näkymättömissä paikoissa.

Luumäen jäähallin tilasta tiedetään vasta se, että hallin rakenne voi olla riskialtis. Kunnan tekninen johtaja Erik Forstén kertoo, että kunta on tilannut halliin tarkastuksen, joka tehdään kesän aikana.

Imatran ratsastajien maneesi tutkitaan tänä kesänä. Kestävyyttä on jo seurattu hallilain voimaantulon jälkeen.

— Me olemme lähettäneet tarjouspyynnöt. Tarkoitus on tehdä rakenteiden tutkimus, Imatran ratsastajien hallituksen puheenjohtaja Tarja Juotasniemi-Rutanen sanoo.Etelä-Karjalan hallit, joissa on tai voi olla turvallisuusongelmiaVirkistyshallit:

Imatran ratsastajien maneesi.

Lappeenrannan Hubertusseuran maneesi.

Luumäen harjoitusjäähalli.


Muut hallit ja katokset:

Joutseno Pulp, kytkinaseman erikoishalli.

K-Rauta Lappeenranta, noutovaraston katokset.

Stora Enso, Honkalahden sahan sahatavarahalli.

Metsä Timber Lappeenranta, sahatavarahalli.

Vankkatuote Joutseno, teollisuushalli.

Metsä Timber Lappeenranta, teollisuushalli.

Rakennusliike Lipsanen Imatra, varastohalli.

Yhtyneet paperitehtaat Imatra, lastaushalli.

Saimaa Lines Lappeenranta, varastohalli.

Lappeenrannan Vapaa-alue, kaksi varastohallia.

Finnsementti Lappeenranta, varastohalli.

Lähde: Rakennustarkastusyhdistys.

Ilpo Leskinen | Anssi Kemppinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.