Kanavansuulla etsittiin massiivisilla joukoilla veden varaan joutunutta 5-vuotiasta — Tyttö löytyi naapurin luota leikkimästä

Kai Skyttä

Kanavansuulla etsittiin massiivisilla joukoilla mahdollisesti veden varaan joutunutta 5-vuotiasta tyttöä.
Kanavansuulla etsittiin massiivisilla joukoilla mahdollisesti veden varaan joutunutta 5-vuotiasta tyttöä.

Lappeenrannan Kanavansuulla etsittiin iltapäivällä massiivisin voimin kadonneeksi ilmoitettua, 5-vuotiasta tyttöä.

— Me saatiin hälytys siitä, että 5-vuotias tyttö oli kadonnut. Koska paikan sijainti oli lähellä vettä, niin me epäiltiin mahdollisuutta siihen, että tyttö olisi joutunut veden varaan, kertoo päivystävä palomestari Toni Jaako.

Päivystävä komisario Jarno Saarinen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että hälytyksen soittaja oli todennäköisesti jompikumpi vanhemmista.

— Tyttö oli lähtenyt kavereidensa kanssa liikkeelle, mutta kun kaverit palasivat, tyttö ei ollutkaan heidän mukana, taustoittaa Saarinen tilannetta.

Näiden tietojen pohjalta pelastuslaitokselta lähti paikan päälle kuusi yksikköä ja lisäksi kolme ensihoidon yksikköä.

— Meillä oli myös venevalmius ja kolmen yksikön sukellusvalmius. Isolla joukolla lähdettiin, niin kuin pitääkin tällaisissa tapauksissa, toteaa Jaako.

Poliisin puolelta hälytettiin puolestaan useampi partio.

— Oli hälytetty rajalta koira ja helikopteri, mutta kopteri ei ehtinyt ilmaan, kun hälytys peruutettiin, kertoo Saarinen.

Saarinen toteaa myös poliisivoimien puolesta, että tilanteissa, joissa lähellä on vesistöä ja lapsi, joka ei osaa uida, varaudutaan aina massiivisilla joukoilla etsintöihin.

Tyttö löytyi lopulta kaverinsa luota kylästä, hyvissä voimin.

Jos kartta ei näy, katso se tästä.

Kommentoidut