Hiitolanjoen lohien uhkana on kehno kalatie, turbiinin kitaan päätyminen, tai voimalaitoksen valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Hallinto-oikeuden päätös hylätä Hiitolanjoen Voiman valitus kalateiden rakentamisesta on positiivinen uutinen Laatokan lohen nousua ajaville tahoille. Kalateiden rakentamista parempana vaihtoehtona pidetään kuitenkin koskien palauttamista luonnontilaan, joka parhaassa tapauksessa kaksinkertaistaisi järvilohen lisääntymisalueiden määrän Hiitolanjoen vesistössä.

Kaisa Beltran

Ritakoskella tehtiin ohijuoksutuksia tällä viikolla.

Kalateiden rakentaminen Hiitolanjoelle on askel parempaan suuntaan, mutta lohien esteeksi voi vielä nousta kalateiden toimivuuden epävarmuus, sekä alasvaelluksen vaarat. Hiitolanjoen Voimalla on myös mahdollisuus valittaa asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Yhtiö ei halua tässä vaiheessa kommentoida aikeitaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet