Laavun synttäreistä muodostui kansanjuhla

Mika Strandén

Kaupunginlahdelta oli aurattu sileä baana Karhusaaren laavulle. Moni juhlija tuli paikalle myös suksilla.
Kaupunginlahdelta oli aurattu sileä baana Karhusaaren laavulle. Moni juhlija tuli paikalle myös suksilla.

Lappeenrannan kaupunginlahdella kiemursi tänään katkeamaton ketju ihmisiä kohti Karhusaaren laavua. Laavu vietti 10-vuotissynttäreitään, ja jo puolentoista tunnin kuluttua tapahtuman alusta kaikki 300 ilmaismakkaraa oli popsittu parempiin suihin.

— Letka kulki laavulle jo ennen kymmentä kun tulin tänne, eikä ole sen jälkeen laantunut, Saimaan ladun kodalla ihmisiä lumikenkäilyyn opastanut Henri Kekkonen kertoi puolenpäivän jälkeen.

Kun ilmaismakkarat loppuivat, latuyhdistys myi lisää. Useimmilla oli repussa omatkin makkarat ja muut eväät. Kävijäjoukko alkoi harveta vasta lähempänä kello kahta, kun tapahtuma virallisesti päättyi.

Meininki oli erilainen kuin laavun avajaisissa 10 vuotta sitten.

— Silloin oli hirveä pakkanen, ja väkeä vain kourallinen. Itsekin hannasin vastaan, että pitääkö sinne nyt lähteä, Tuulikki Arminen latulaisten riveistä muisteli.

Arminen tunnustaa, ettei ole laavulla käynyt tuon jälkeen. Moni muu kuitenkin on. Kymmenen vuoden aikana laavusta on tullut varsinkin lapsiperheille helposti saavutettava vakioretkikohde. Tänä viikonloppunakin lauantain aurinkokelissä laavulla riitti väkeä mustanaan.

— Kerran pari talvessa täällä on käytävä, riippuu siitä, miten paljon on aurinkoisia kelejä, kertoi jälkikasvun kanssa Karhuvuoresta laavua juhlimaan tullut Tero Kivistö.

Kivistön mielestä kaupungin lähellä saisi olla enemmänkin hyviä retkikohteita. Henri Kekkonen muistutteli, että onhan niitä: Ruohosaaren laavu, Mikonsaaren laavu ja Hämmäauteensuon laavu, noin alkajaisiksi.

Karhusaaren omistaa Lappeenrannan seurakuntayhtymä, jolta Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on vuokrannut laavun niemen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.