Markku Lukka ja Leena Sjöblom jakavat arjen ja intohimon taiteeseen

Mika Strandén

Markku Lukka on ollut kiinnostunut kulttuurista koko ikänsä, mutta ehti ja uskalsi aloittaa maalausharrastuksen vasta jäätyään eläkkeelle. Lemin pappilassa avautui Lukan ja hänen elämänkumppaninsa Leena Sjöblomin yhteisnäyttely.

Lappeenrantalaisten Markku Lukan ja Leena Sjöblomin elämään tuli viitisen vuotta sitten uudenlaista väriä. Kaksi intohimoista taiteen ystävää löysi toisensa. Tällä viikolla Lemin pappilassa avautui heidän yhteinen taidenäyttelynsä.

Leena Sjöblom oli tehnyt taidetta jo vuosikymmeniä, mutta Markku Lukka uskaltautui harrastuksen pariin vasta jäätyään eläkkeelle Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

Maalaaminen on asia, josta Sjöblomilla ja Lukalla riittää keskusteltavaa.

— Jos olisimme nuorempia, hankkisimme vanhan kansakoulun, jossa olisi tilaa kummankin taiteelle, Leena Sjöblom nauraa.

Sen sijaan pariskunta on säilyttänyt omat kotinsa, mutta pitävät tiiviisti yhteyttä päivittäin ja suuntaavat yhdessä kulttuurimatkoille.

Riina Nokso-Koivisto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet