Kuopion bussiturman potilaiden tilanne on vakaa — HS: Turmabussissa olleet pyysivät ennen onnettomuutta kuskia ajamaan hiljempaa

Kaikkiaan Kysiin tuotiin bussiturman jälkeen 19 potilasta hoitoon.

Akseli Muraja / HS

Ruotsin Norrbottenista Kuopioon matkalla olleen Kalixin laulukerhon retki sai traagisen käänteen perjantaina.
Ruotsin Norrbottenista Kuopioon matkalla olleen Kalixin laulukerhon retki sai traagisen käänteen perjantaina.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa (Kys) vielä sunnuntaina hoidettavana olevan yhdeksän Kuopion bussiturman potilaan tilanne on vakaa.

Teho-osastolla on enää kolme potilasta, kun yksi siellä oleva potilas on nyt siirretty vuodeosastolle, sairaal tiedotti sunnuntai-iltapäivänä.

Vuodeosastohoidossa on yhteensä kuusi potilasta. Heidät kotiutetaan tai siirretään jatkohoitoon niin pian kuin heidän vointinsa sen mahdollistaa. Osa siirtynee sairaalasta pois jo alkuviikosta.

Kaikkiaan Kysiin tuotiin bussiturman jälkeen 19 potilasta hoitoon. Neljä menehtyi linja-auton pudottua sillalta junaradalle Kuopion Leväsellä perjantaina.

Akseli Muraja / HS

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja neljänä kuolemantuottamuksena.

HS.fi kertoi sunnuntaina, että turmabussin matkustajat olivat kiinnittäneet loppumatkasta huomiota kuskin ajoon.

Onnettomuusbussissa matkustaneen Aimo Suomelan mukaan bussi ajoi melko holtittomasti jo Pulkkilasta eteenpäin.

— Kanssamatkustajat olivat huomauttaneet, että voitaisiinko ajaa vähän hiljempaa. Minäkin kiinnitin siihen huomiota, kun linja-auto oli hyvin lähellä rekan perää. Varmasti ei ollut kuin pari metriä väliä. Se ajoi hirvittävän lähellä edellä kulkevia autoja ja meni loppumatkasta heijaamalla oikealle vasemmalle.

Suomela on Kalixin laulukerhon puheenjohtaja. Bussin matkustajat olivat kerhon jäseniä matkalla jokasyksyiselle kylpyläretkelle Kuopioon ja Rauhalahden kylpylään.

Suomela kertoo, että vastuuhenkilönä ollut matkanjärjestäjä oli kysellyt kuskilta useamman kerran, onko tämä väsynyt. Kuski oli vastannut kieltävästi. Vain muutama minuutti viimeisen kysymyksen jälkeen linja-auto törmäsi ylikulkuväylän kaiteeseen ja syöksyi 7—10 metrin matkan alas junaradalle.

Kommentoidut