Sorjonen-sarjalle suunnitellaan jatkoa — kuvaukset sijoittuisivat taas Lappeenrantaan

MIKA STRANDÉN

Viime kesänä sarjaa kuvattiin muun muassa Linnoituksessa.

Lappeenrannassa viime kesänä kuvatulle Sorjonen-poliisisarjalle suunnitellaan parhaillaan toista kautta.

— Kyllä siitä suunnitelmia on, ja keskusteluja toisesta kaudesta käydään parasta aikaa, sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Miikko Oikkonen Fisher King -tuotantoyhtiöstä sanoo.

Jos toinen kausi toteutuu, kuvausryhmät saapuvat taas Lappeenrantaan.

— Ilman muuta Lappeenranta pysyy sarjan keskiössä, Oikkonen lupaa.

Toisen kauden toteutuminen ei Oikkosen mukaan kuitenkaan ole vielä varmaa.

Sorjosen ensimmäinen kausi alkaa televisiossa ensi syksynä. Ensimmäinen jakso esitetään näillä näkymin Ylen TV1:ssä 16. lokakuuta.

Sorjonen, englanniksi Bordertown, oli jo alun perin suunniteltu myös kansainvälisille markkinoille. Tähän mennessä sarjan matka maailmalle on ollut mitä lupaavin. Bordertown valittiin satojen hakijoiden joukosta 12 kiinnostavimman sarjan joukkoon, kun tv-alan suurtapahtuma Miptv esitteli uusia draamasarjoja Cannesissa Ranskassa runsas viikko sitten.

Yleisönä oli etenkin tv-yhtiöiden hankintapäällikköjä ja median edustajia eri maista. He pääsivät Bordertownia katsoessaan ihailemaan myös lappeenrantalaisia maisemia.

— Sarjan vastaanotto oli Cannesissa kieltämättä hyvin mukava. Lähiviikkoina odottelemme myyntiyhtiöltä tietoja siitä, miten Bordertownin myynti on käynnistynyt, Oikkonen kertoo.

Riina Nokso-Koivisto

Riina Nokso-Koivisto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Kommentoidut