Ratatyömaalla Lauritsalassa valetaan torstaina uuden alikulkusillan kansi – Työ ei aiheuta liikennejärjestelyjä

Urakoitsija toivoo, ettei työmaan läheisyyteen tulisi turhaan sivullisia katselijoita. Sillan telineen purku alkaa runsaan viikon päästä.

Anu Kiljunen

Karjalantien yli tulevan ratasillan kansi valetaan tämän viikon torstaina. Valu ei aiheuta liikennejärjestelyjä.
Karjalantien yli tulevan ratasillan kansi valetaan tämän viikon torstaina. Valu ei aiheuta liikennejärjestelyjä.

Luumäki–Imatra-kaksoisraidetyömaahan liittyvä Tunnelikadun alikulkusillan kansi valetaan torstaina 16.7. Lauritsalassa. Karjalantiellä Lauritsalantien ja Muukontien läheisyydessä tapahtuvalle valutyölle on varattu aikaa aamukuudesta iltayhteentoista.

Väyläviraston tiedotteen mukaan sillan kannen valu ei aiheuta alueelle liikennejärjestelyjä.

Projektipäällikkö Kimmo Saarela Weladosta kertoo tulevan valutyömaan olevan melko normaali valukohde, ja mittakaavaltaan huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi Saimaan kanavan ratasillan valu oli.

Anu Kiljunen

Uusi silta tulee nykyisen sillan viereen. Sen rakentaminen on osa Luumäki   -Imatra-kaksoisraidetyömaata.
Uusi silta tulee nykyisen sillan viereen. Sen rakentaminen on osa Luumäki -Imatra-kaksoisraidetyömaata.

Uusi silta tulee nykyisen viereen, kun paikalle rakennetaan toinen raide. Saarelan mukaan haastetta työmaahan tuo muun muassa se, että rakentamisessa on huomioitava monenlaisia ratatekniikkaan liittyviä asioita.

Myös ohi kulkeva juna- ja tieliikenne otetaan työmaan kaikessa toiminnassa tarkoin huomioon.

Työmaan läheisyyteen ei kaivata uteliaita

Väylävirasto muistuttaa, että vaikka työmaa ja etenkin tuleva valu saattaa kiinnostaa myös ulkopuolisia, ei työmaan lähellä kannata oleskella turhaan.

Saarelan mukaan mitään isompaa ongelmaa ei uteliaista katselijiota ole työmailla ollut, mutta turhan lähelle ei kuitenkaan ole suotavaa tulla.

– Lähinnä muistutamme tästä, kun työmaa on niin lähellä asutusta. Toiminta saattaa houkutella esimerkiksi lapsia liian lähelle työmaata.

Anu Kiljunen

Sillan telineen purku aloitetaan noin viikko valun jälkeen. Silloin alueelle saatetaan tarvita liikennejärjestelyjä.
Sillan telineen purku aloitetaan noin viikko valun jälkeen. Silloin alueelle saatetaan tarvita liikennejärjestelyjä.

Telineen purku voi aiheuttaa liikennejärjestelyjä

Torstain valu sadaan tehtyä sillan molemmista päistä siten, että työ voidaan tehdä kokonaan työmaa-alueen sisältä. Väyläviraston mukaan seuraava isompi työvaihe kohteessa on kannen valun jälkeen noin viikon kuluttua, jolloin alkaa sillan telineen purku.

Tuo työvaihe saattaa aiheuttaa liiikennejärjestelyjä alueella. Niistä tietodetaan myöhemmin erikseen.

Lauritsalan liikennepaikan työmaan pitäisi olla valmis syksyllä 2021. Paikalla rakennetaan Tunnelikadun uusi alikulkusilta, puretaan vanha silta, rakennetaan uusi raide ja tehdään turvalaite- ja sähköratatöitä. Nykyisen pääraiteen viereen rakennetaan uusi, 900 metriä pitkä väistöraide ja kolme uutta vaihdetta. Koko ratapihan matkalle pystytetään melusuoja, joka tulee uuden ja vanhan raiteen väliin.

Uusimmat uutiset