Kampuksella avattiin maanantaina uusi päiväkoti — Kieli- ja tiedepainotteisen päiväkodin paikoista on vielä puolet vapaana

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tiloissa sijaitseva päiväkoti palvelee kampuksen työntekijöiden ja opiskelijoiden lapsia.

Niina Villman

Kampus-päiväkoti sijaitsee Lappeenrannan teknillinen yliopiston rakennuksessa.
Kampus-päiväkoti sijaitsee Lappeenrannan teknillinen yliopiston rakennuksessa.

Lappeenrannan Skinnarilassa avautui maainaina uusi päiväkoti teknillisen yliopiston rakennuksessa. Päiväkodin johtaja Susanna Kupias kertoo, että Kampus-päiväkoti palvelee yliopistolla töissä olevien tai opiskelevien vanhempien lapsia sekä lähialueen perheitä. Viralliselta nimeltään päiväkoti on Touhula Lappeenrannan Kampus.

Päiväkoti täyttyy pikkuhiljaa kevään mittaan, kun paikan varanneet lapset aloittavat päiväkodissa käymisen. Työntekijöitä on aluksi seitsemän ja henkilökuntaa lisätään lasten määrän kasvaessa.

Susanna Kupiaksen mukaan päiväkodissa on tilaa 72 lapselle ja vajaa puolet paikoista on vielä vapaana.

Kampus-päiväkoti on kieli- ja tiedepainotteinen. Kyseessä on päiväkotiyritys Touhulan yksityinen päiväkoti, mutta maksut ovat samat kuin muuallakin.

— Kaupunki määrittelee päivähoitomaksut, Kupias selittää.

Hän kertoo, että kyseessä on Suomen toinen yliopiston yhteyteen perustettu päiväkoti. Ensimmäinen on Tampereella, ja sitäkin ylläpitää Touhula.

Kampus-päiväkodin avautumisesta kertoi ensimmäisenä Yle.