Iso mökkivarkausvyyhti selviämässä: Imatralaismies vei tavaraa kesäasunnoista Etelä-Karjalassa ja Puumalassa, kätki varastoon ja myi eteenpäin — Poliisi tutkii ainakin 15 varkautta

Varkaiden mukaan lähti muun muassa mönkijä, vene, elektroniikkaa, alkoholia, ase- ja ampumatarvikkeita, työkaluja, keittiö- ja kalastustarvikkeita, kaasulämmitin, polttoainetta, verenpainemittari, karaokelaitteisto sekä golf-välineitä.

Kaakkois-Suomen poliisiKuvassa on syyteharkintaan
siirtyvä esitutkintapöytäkirjojen pino.
Kuvassa on syyteharkintaan siirtyvä esitutkintapöytäkirjojen pino.

21-vuotias imatralaismies on tehnyt lukuisia varkauksia kesäasuntoihin Puumalassa, Ruokolahdella, Imatralla ja Lappeenrannassa. Näyttöä on saatu 15 varkaudesta.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo, että mies on ollut vangittuna marraskuun loppupuolelta lähtien törkeästä kätkemisrikoksesta epäiltynä. Esitutkinta on nyt valmistunut.

Mies on ollut vangittuna marraskuun loppupuolelta lähtien.

Marraskuussa miehen hallinnassa olleesta varastosta Imatralta löytyi anastetuksi ilmoitettua omaisuutta. Poliisi on esitutkinnan aikana julkaissut Facebookissa kuvia varastosta takavarikoiduista esineistä, joille ei ollut siinä vaiheessa löytynyt omistajia.

Jos upotus ei näy, katso se tästä linkistä.

Tiedottamisen jälkeen kolmelle esineistä on löytynyt oikea omistaja.

Anastetun omaisuuden kirjo oli poliisin mukaan melko laaja. Varkaiden mukaan lähti muun muassa mönkijä, vene, elektroniikkaa, alkoholia, ase- ja ampumatarvikkeita, työkaluja, keittiötarvikkeita kuten paistinrauta ja sakset, kalastustarvikkeita, kaasulämmitin, polttoainetta, verenpainemittari, karaokelaitteisto sekä golf-välineitä.

Mukana myös rikoskumppani

Imatralla sijaitsevasta varastosta tavaraa on myyty myöhemmin eteenpäin.

Osassa teoista miehellä on ollut rikoskumppanina 33-vuotias imatralaismies tai 43-vuotias imatralaismies.

Törkeän kätkemisrikoksen lisäksi miestä epäillään Puumalassa ja Ruokolahdella tehdyistä neljästä kesäasuntoihin kohdistuneista törkeistä varkauksista.

Näyttöä on saatu myös Imatralla, Ruokolahdella ja Lappeenrannassa tehdyistä yhdestätoista varkaudesta.