IS: Waltteri Immonen tulossa SaiPan valmentajaksi. Timo Tersa: Ihan huhupuhetta

All Over Press/Alexander Demianchuk

Sveitsiläisseura EV Zugin apuvalmentajana jo pitkään vaikuttanut Waltteri Immonen kuuluu nykyään myös Suomen kiekkoleijonien valmennusryhmään. Kuva on marraskuun alun Karjala-turnauksesta Helsingistä.
Sveitsiläisseura EV Zugin apuvalmentajana jo pitkään vaikuttanut Waltteri Immonen kuuluu nykyään myös Suomen kiekkoleijonien valmennusryhmään. Kuva on marraskuun alun Karjala-turnauksesta Helsingistä.

Jääkiekkoliigassa viimeiseksi jäävän SaiPan valmennukseen odotetaan muutoksia ensi kaudeksi.

Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että uudeksi päävalmentajaksi on tulossa Waltteri Immonen. Liiga-SaiPan hallituksen puheenjohtaja Timo Tersa ei suostu vahvistamaan tietoa.

— Ei ole olemassa päätöksiä tästä asiasta. En tiedä, mitä Ilta-Sanomat kirjoittaa, mutta se on ihan huhupuhetta. Se keskustelu on vellonut jo joulusta asti, Tersa kertoo Etelä-Saimaalle.

Jokerit-legendana muistettava Waltteri Immonen on toiminut jo pitkään sveitsiläisseura EV Zugin valmennusryhmässä. Immonen kuuluu nykyään myös Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään.

Peliuransa jälkeen Immonen vaikutti ensin vuosien ajan Jokerien valmennusryhmässä, mutta päävalmentajakokemusta hänelle ei ole kertynyt kuin kaudelta 2005—06, eli reilun kymmenen vuoden takaa. Immosen alaisuudessa Jokerit menestyi heikosti, ja hänet syrjäytettiin valmennusvastuusta kesken kauden.

Ilta-Sanomien jutussa mainitaan myös, että SaiPan noviisipäävalmentaja Ari Santasen ja joukkueen johtavien pelaajien välillä on ollut pelillisiä erimielisyyksiä ja tunnelma joukkueen sisällä on ollut tulehtunut.

— En tiedä, mistä sellaiset huhut ovat lähtöisin, mutta ei ainakaan eilisen pelin jälkeen minun tietooni tällaisia asioita tullut, Tersa sanoo.

Mielenkiintoinen yksityiskohta tuoreessa valmentajahuhussa on se, että Jussi Markkanen ja Matti Järvinen siirtyivät loppukaudeksi SaiPasta juuri EV Zugin riveihin.

SaiPan omistajiin niin ikään kuuluva Markkanen pelasi jo aiemmin sveitsiläisseurassa neljä kautta. Samanaikaisesti Immonen toimi EV Zugin valmennusryhmässä.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.