Outotec ulkoisti maalaustyöt – FSP laajentaa toimintansa Etelä-Karjalaan

kai skyttä

Outotec myi pintakäsittelyn liiketoimintansa Lappeenrannassa.
Outotec myi pintakäsittelyn liiketoimintansa Lappeenrannassa.

Outotec Filters Oy ja FSP Finnish Steel Painting Oy ovat sopineet Outotecin Lappeenrannan tehtaan happopeittaus- ja maalaustöiden ulkoistamisesta. Käytännössä kyse on liiketoimintakaupasta, jonka myötä FSP laajentaa toimintansa Etelä-Karjalaan. Yritys näkee alueella kysyntää laadukkaille ja kustannustehokkaille pintakäsittelyalan palveluille.

— Jatkossa aiomme tarjota pintakäsittelypalveluja myös muille Etelä-Karjalan metallialan yrityksille, FSP:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen kertoo.

Liiketoimintakauppa sisältää laitteistoa, ja myös kaksi Outotecin pintakäsittelyn työntekijää siirtyy uuden omistajan leipiin vanhoina työntekijöinä. Virtasen mukaan FSP aikoo myöhemmin palkata lisää työntekijöitä. FSP toimii Outotecin Pallon kiinteistössä vuokralaisena.

Kaupat tehtiin huhtikuun alussa. FSP on Pohjoismaiden suurin pintakäsittelyalan yritys. Outotecin Lappeenrannan pintakäsittely-yksikössä käsitellään tällä hetkellä erilaisia kaivos- ja prosessiteollisuuteen liittyviä tuotteita.

FSP on konsernitasolla toiminut Outotecin kumppanina vuodesta 2004.

— Hyvin toimineen ja jalostuneen yhteistyön johdosta koimme heidät luonnolliseksi partneriksi ja toiminnan kehittäjäksi myös Lappeenrannassa, sanoo Outotecin kansainvälisten valmistustoimintojen johtaja Petteri Malin.

Malin uskoo, että pintakäsittelyyn keskittyvä kumppani on hyvä asia niin tuotteille, niiden jatkokehittämiselle kuin siirtyvälle henkilökunnalle.

Pintakäsittelylaitos sisältää Outotecin tehtaan sisällä toimivan happopeittaamon lisäksi erillisen maalaamon ja teräsraepuhaltamon. Siellä voidaan käsitellä erikokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja tuotteita myös muille lähiseudun asiakkaille.

Tiloissa tehdään myös ARC-pinnoitteita, jotka soveltuvat muun muassa korkeisiin lämpötiloihin tai kovalle mekaaniselle ja kemialliselle rasitukselle altistuville tuotteille.

— Investoimme Etelä-Karjalaan, sillä tähän asti siellä on FSP:n kartalla ollut palvelutyhjiö. Suunnitelmissamme on laajentaa Lappeenrannan palvelutarjontaa kattamaan myös pulverimaalaamon tarpeet, kertoo toimitusjohtaja Petteri Virtanen.

FSP:llä on projektitoimintaa, pintakäsittelylaitoksia ja henkilökuntaa viidessä Euroopan maassa.

Heikki Sopanen

Heikki Sopanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat