Tukes selvittää kiihdytysajotapahtuman onnettomuutta

Tavoitteena on estää vastaavien onnettomuuksien tapahtuminen tulevaisuudessa.

Kai Skyttä

Lappeenrannan lentokentän kiihdytysajotapahtuma keskeytettiin kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen. Pahoin vaurioitunutta turma-autoa siirrettiin pois kentältä sunnuntaina puolenpäivän jälkeen.
Lappeenrannan lentokentän kiihdytysajotapahtuma keskeytettiin kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen. Pahoin vaurioitunutta turma-autoa siirrettiin pois kentältä sunnuntaina puolenpäivän jälkeen.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes selvittää Lappeenrannan lentokentällä sunnuntaina järjestetyssä kiihdytysajotapahtumassa tapahtunutta onnettomuutta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Tukesin ylitarkastaja Kari Koponen vahvistaa Etelä-Saimaalle, että tapaus on Tukesin selvityksessä.

— Kuluttajaturvallisuuslain mukaisesti selvitetään tapahtunutta.

Koposen mukaan Tukes tekee selvityksessä yhteistyötä tapahtuman järjestäjän kanssa. Lisäksi selvityksessä käytetään viranomaistietoja.

— Järjestäjällä on yleensä se paras tieto tapahtuneesta. Tapausta selvitetään tarkasti, aina kalustosta ja radasta lähtien, Koponen kertoo.

Lappeenrannassa sunnuntaina Ilmailupäivien yhteydessä järjestetty kiihdytysajotapahtuma päättyi onnettomuuteen, kun vuonna 1988 syntynyt Pohjanmaalta kotoisin oleva mies kuoli, kun hänen autonsa oli hidastamisvaiheessa alkanut heittelehtiä ja ajautunut sivuun nurmialueelle.

Koposen mukaan selvityksen valmistumisessa voi kestää viikoista kuukausiin. Koposen mukaan Tukes huolehtii ja selvittää ensisijaisesti, ettei muita ihmisiä ole vaarassa samaan tapaukseen liittyen. Lappeenrannan tapauksessa sellaista vaaraa ei ole, joten Tukesin selvitys ei siksi vaadi sen osalta erityistä kiireellisyyttä.

— Päätavoitteena selvityksissä on aina parannus, ettei vastaavaa pääsisi tapahtumaan uudelleen.

Koponen kertoo, että selvityksen tietoja jaetaan kyseisen tapahtuman järjestäjän lisäksi myös muille toimijoille, jotka esimerkiksi järjestävät vastaavia tapahtumia.