Normikeikka Läyliäisissä poiki eteläkarjalaiselle Black Devilsille ainutlaatuisen mahdollisuuden: Bändi esiintyy Pietarissa kymmenille tuhansille ihmisille Harley Days -tapahtumassa

”Ei pääse mihinkään, kyllä jännittää,” myöntää laulaja-rumpali Juha-Pekka Kakkola.

Black Devils/Koistinen Photography

Ainutlaatuinen juttu, kommentoi laulaja-rumpali JP Kakkola Pietarin keikkaa. Knoppitietona mainittakoon, että Black Devilsin soittajat eivät itse harrasta moottoripyöräilyä.
Ainutlaatuinen juttu, kommentoi laulaja-rumpali JP Kakkola Pietarin keikkaa. Knoppitietona mainittakoon, että Black Devilsin soittajat eivät itse harrasta moottoripyöräilyä.

Eteläkarjalainen Hurriganes-tribuuttibändi Black Devils esiintyy elokuussa kaikkien aikojen suurimman yleisönsä edessä.

Energinen trio on kiinnitetty ainoana suomalaisena esiintyjänä seitsemättä kertaa järjestettävään Pietarin Harleys Days -tapahtumaan, jonne odotetaan viikonlopun aikana 100 000 ihmistä.

Tapahtuma on suunnattu moottoripyöräharrastajille, joita saapuu Pietariin tuhansittain ympäri maailmaa. Oheistapahtumat saavat liikkeelle myös tavalliset pietarilaiset.

Ulkoilmakonsertti ydinkeskustassa

Black Devils esiintyy ilmaiskonsertissa Ostrovski-aukiolla Pietarin ydinkeskustassa lauantaina 4. elokuuta, pian jättimäisen moottoripyöräparaatin jälkeen, jolloin yleisömäärän odotetaan olevan kaikkein suurimmillaan.

Vähän kuin olisi Ruisrockin pääesiintyjänä, vertaa Black Devilsin taipalsaarelainen laulaja-rumpali Juha-Pekka Kakkola.

Uskon, että tästä tulee kova juttu. Käskin poikia soittamaan niin, että ajattelette kuolevanne viimeisen soinnun jälkeen. — Jyrki Rimminkangas

Tähän asti suurimman yleisön edessä bändi esiintyi runsaat kymmenen vuotta sitten Rock to the Riverissa Imatralla, juuri ennen Hanoi Rocksin keikkaa. Lavan eteen oli pakkautunut 3 000–4 000 ihmistä, Kakkola muistelee.

— Porukkaa oli silloin mielettömästi, mikä oli tosi mageeta. Pietarissa on vielä vähän eri volyymit. Pelkästään tapahtuman mainosbudjetti on 500 000 euroa. Aika epätodellinen fiilis, hän naurahtaa.

Keikka Läyliäisissä poiki isomman keikan

Black Devilsissa soittavat myös Matti Kähkönen (kitrara) Imatralta ja Tero Salminen (basso) Joutsenosta.

Miten ihmeessä eteläkarjalainen cover-bändi keksittiin kiinnittää pietarilaisen jättitapahtumaan?

Black Devils/Koistinen Photography

Black Devils on kolmen joutsenolaispojan vuonna 1995 perustama, Hurriganesin musiikkia soittava rockbändi. Kuvassa etualalla imatralainen Matti Kähkönen.
Black Devils on kolmen joutsenolaispojan vuonna 1995 perustama, Hurriganesin musiikkia soittava rockbändi. Kuvassa etualalla imatralainen Matti Kähkönen.

Se onkin jännä tarina.

Black Devils oli keikalla paikallisessa kapakassa Lopen Läyliäsisissä. Yleisössä oli muuan Jyrki Rimminkangas, joka on Harley Days -tapahtumaa järjestävän pietarilaisen moottoripyöräkerhon kunniajäsen.

Rimminkangas oli trion tiukasta soitosta niin myyty, että hän päätti siltä seisomalta, että Black Devils on saatava Pietariin. Jätkät vetivät kuin vanha kunnon Remu ja kumppanit aikoinaan, Rimminkangas kehuu.

— Kaljussanikin hiukset nousivat pystyyn.

Kovalla työllä Rimminkangas sai järjestettyä keikan. Hän odottaa mielenkiinnolla, millaisen vastaanoton Black Devils saa. Tapahtuman muut esiintyjät ovat enimmäkseen venäläisiä, eikä Hurriganesia tunneta.

— Tämä on niin erilaista, mihin Venäjällä on totuttu. Uskon, että tästä tulee kova juttu. Käskin poikia soittamaan niin, että ajattelette kuolevanne viimeisen soinnun jälkeen, Rimminkangas hykertelee.

Seuraavana päivänä töihin

Pietarissa Black Devils aikoo heittää kunnon Hurrriganes-show’n. Sekaan heitetään muutama Rolling Stones ja Beatles -klassikko, Kakkola suunnittelee

Sitä ennen Black Devilsilla on muutama keikka Suomessa ex-Hurriganes Janne Louhivuoren ja Ile Kallion kanssa, joten bändi on varmasti hyvässä vireessä, Kakkola uskoo.

Kovin pitkäksi aikaa ei Pietariin voida jäädä fiilistelemään.

— Aamulla lähdetään Allegrolla. Samana iltana varmaan tullaan takaisin, koska minulla on sunnuntaina työvuoro, palomiehenä Lappeenrannassa työskentelevä Kakkola kertoo.

Uusimmat uutiset