Epäily Imatran räjähteestä osoittautui oikeaksi: Poliisi poisti aineen tänä aamuna

Anu Pakarinen

Tapahtumapaikka sijaitsee jossakin Hosseinlahdentien varressa.

Imatralla Hosseinlahden asuntoalueella kivessä ollut epämääräinen aine on varmistunut räjähdysaineeksi.

Poliisi kävi paikalla tänä aamuna ja poisti aineen, kertoo Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen yleisjohtaja, rikoskomisario Marko Heinonen.

— Kiven läheisyydessä olleella alueella on aikanaan tehty joitakin mahdollisesti kunnallistekniikkaan liittyviä louhintatöitä. Kiveen oli jäänyt räjähdysainetta. Poliisi poisti aineen, Heinonen sanoo.

Epäily mahdollisesta räjähdysaineesta heräsi perjantaina. Yksityishenkilö ilmoitti hätäkeskukseen tontilla sijaitsevassa kivessä mahdollisesti olevasta räjähdysaineesta. Aine oli kiveen poratussa reiässä.

Pelastuslaitos kävi paikalla toteamassa tilanteen. Sen jälkeen tehtävä siirtyi poliisille, jolla on välineet ja koulutus räjähteiden käsittelyyn.

Anu Pakarinen

— Aine oli ollut jo vuosia kyseisessä kivessä ja jäänyt sinne louhinnan jäljiltä. Konkreettista vaaraa aineesta ei aiheutunut, Heinonen sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.