Lappeenrannan kyläpyöräily ajetaan tänä keväänä Instagramin avulla – Kuvaa itsesi kylissä, katso ohjeet tästä

Tapahtuma pidetään koronatilanteeseen sopivin järjestelyin kaksipäiväisenä 16.–17. toukokuuta.

Minna Hytti

Kyläpyöräilyn pysähdyspaikka Ylijärvellä Pätärin talomuseolla. Arkistokuva.
Kyläpyöräilyn pysähdyspaikka Ylijärvellä Pätärin talomuseolla. Arkistokuva.

Lappeenrannan kyläpyöräily järjestetään koronatilanteeseen sopivin järjestelyin kaksipäiväisenä tapahtumana.

Pyöräily ajetaan 16.–17. toukokuuta.

Lappeenrannan pyöräilijät ja kylien kyläyhdistykset kertovat haluavansa olla tarjoamassa iloista ja kaikille sopivaa aktiviteettia poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kyläpyöräilyssä jokainen valitsee vapaasti reittinsä, matkansa ja vauhtinsa.

Tämän kevään kyläpyöräilyssä perinteiset mehupisteet ja niiden nimilistat korvataan hyödyntämällä yhteisöpalvelu Instagramia.

Pyöräilijät ottavat Instaan kuvia viikonlopun aikana kiertämistään kyläpyöräilykylistä, jolloin vältetään merkintäpisteillä aiheutuvat kokoontumiset. Myös tapahtuma-aikaa on pidennetty koko viikonlopun mittaiseksi, joka osaltaan luo väljyyttä kuvauspaikoille.

Osallistu aihetunnisteen avulla

Osallistujaohjeen mukaan pyöräilijän pitää ladata Instagram-sovellus ja tehdä reittisuunnitelma. Kyläpyöräilyyn kuuluvien kylien lista ja kartat löytyvät Lappeenrannan pyöräilijöiden verkkosivuilta.

Kuvaa itsesi tai pyöräsi kaikissa vierailemissasi kylissä. Parhaat kuvauspaikat on merkattu kyliin Kyläpyöräily-kyltein.

Ajopäivän jälkeen kokoa kaikki kyläkuvat yhteen postaukseen ja muista käyttää aihetunnistetta #kyläpyöräily2020.

Lisää halutessasi mukaan myös tarina kyläpyöräilypäivästäsi ja aihetunnisteet #lprpyöräilijät #icyclelpr.

Vältä kokoontumisia kuvauspaikoilla

Kaikkien aihetunnistetta käyttäneiden kyläpyöräilijöiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Voittajille ilmoitetaan Instagramin yksityisviestillä.

Tapahtuman jälkeen voit ihastella muiden kuvia ja tarinoita etsimällä niitä Instagramin hakutoiminnolla ja tapahtuman aihetunnisteella #kyläpyöräily2020.

Järjestäjät muistuttavat, että tapahtumaan osallistujien piää noudattaa erityistä huolellisuutta välttämällä kokoontumisia kuvauspaikoilla, huolehtimalla hyvästä hygieniasta tien päällä ja jäämällä kipeänä kotiin.