Töitä riittää 150 nuorelle — Haku Lappeenrannan kaupungin kesätöihin alkaa ensi viikolla

Mikko Hannula

Lappeenrannan kaupunki hakee liikennepuiston valvontatehtäviin ensisijaisesti 20-25-vuotiaita. Vuonna 2014 ohjaajana toimi Sanna Viisainen.

Lappeenrannan kaupunki tarjoaa kesätyötä 150 nuorelle. Kesätöitä on tarjolla niin koululaisille kuin opiskelijoille muun muassa kulttuurin, liikunnan, nuorisotoimen, matkailun ja ympäristönhoidon tehtävissä. Eniten työtä on tarjolla ympäristönhoidossa.

Kaupungin kesätöihin haetaan sähköisesti Kuntarekry-palvelun kautta tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuussa. Tarkat hakuajat ovat toimialakohtaisia. Ensimmäiset kesätyöpaikat tulevat hakuun 25. tammikuuta.

Nuorisotoimenjohtaja Sirpa Räikkönen kertoo, että töiden kesto vaihtelee tehtäväkohtaisesti. Jotta työtä voidaan tarjota mahdollisimman monelle nuorelle, joidenkin alojen työt on jaettu eri jaksoille. Jaksot ajoittuvat kesä-, heinä- ja elokuulle. Opiskelualaan liittyvä harjoittelu kestää koko kesäkauden.

Ikärajat vaihtelevat työtehtävien perusteella 16 ja 18 ikävuodesta alkaen aina 25 ikävuoteen asti, mutta 14-vuotiaatkin voivat hakea nuorisotoimen apuohjaajiksi ja kesätyöpajoille. Lasten liikennekaupungin valvontatehtäviin ovat etusijalla 20−25-vuotiaat nuoret, jotka ovat suuntautuneet lasten parissa työskentelemiseen.

Tarjolla oleviin kesätyöpaikkoihin, tarkkoihin hakuaikoihin ja -käytäntöihin voi tutustua kaupungin verkkosivuston Kesätyöt-sivulla. Sivulle pääsee kaupungin etusivulta koko haun ajan.

Kesätyöpaikkoihin voi tutustua myös Kesäksi duuniin -messuilla, jotka pidetään Iso-Kristiinassa kaupunginteatterin yleisölämpiössä perjantaina 25. tammikuuta kello 13–15. Myös Monarilta löytyvästä Ohjaamosta voi aina kysyä neuvoa työnhakuun liittyen.

Luetuimmat