Viimeiset Armilan sairaalan kuntoutujat siirtyivät tiistaiaamuna kymmeneltä uuteen K-sairaalaan — sängyt oli pedattu ja kuntoutus jatkui vielä saman aamupäivän aikana

Päivystysosasto muutti tiistaina väliaikaisesti kantasairaalan osastolle F1. Juhannuksen jälkeen päivystystoiminnotkin pääsevät omille paikoilleen.

Kai Skyttä

Armilan sairaalan osastot 1 ja 3 sulautuivat yhdeksi uudeksi kuntoutusosastoksi, joka toimii Etelä-Karjalan keskussairaalan K-siiven ylimmässä kerroksessa. Tiistaina osastojen muutto oli vielä kesken.
Armilan sairaalan osastot 1 ja 3 sulautuivat yhdeksi uudeksi kuntoutusosastoksi, joka toimii Etelä-Karjalan keskussairaalan K-siiven ylimmässä kerroksessa. Tiistaina osastojen muutto oli vielä kesken.

Armilan sairaalan kuntoutusosaston käytävä kumisi tyhjyyttään tiistaina iltapäivällä. Viimeisetkin asiakkaat olivat siirtyneet aamupuolella uuteen K-sairaalaan.

— Kello kymmeneltä kaikki kuntoutujat olivat uudella osastolla. Sängyt saatiin valmiiksi pian sen jälkeen, kertoi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) kuntoutuskeskuksen johtaja Jouko Saramies.

Kuntoutusosaston toiminta jatkui ilman katkoksia paikanvaihdoksesta huolimatta. Puolitoista vuotta jatkuneen suunnittelun ansiosta kahden osaston sulautuminen yhdeksi 34-paikkaiseksi osastoksi sujui saumattomasti.

Myös käytännön muuttosuunnitelma oli laadittu huolellisesti. Yksikään muuttolaatikko ei jäänyt käytävälle lojumaan, vaan kaikki irtaimisto siirrettiin kerralla paikoilleen.

Päivystys muuttaa viimeisenä

Muuttolaatikot ovat liikkuneet viime päivinä ripeään tahtiin eri puolilla K-siipeä. Keskussairaalan operatiiviset ja medisiiniset osastot muuttivat uusiin tiloihin jo viime viikolla.

Päivystysosasto aloitti tiistaina väliaikaisen toimintansa nykyisen kantasairaalan osastolla F1. Uuteen K-siipeen se siirtyy päivystyksen kanssa juhannuksen jälkeen 25. kesäkuuta.

Potilaiden siirtyminen on sujunut rauhallisesti. — Tarja Nylund

Päivystystoimintojen muutto K-siipeen viivästyi huhtikuussa todetun vesivahingon takia. Putkiliitoksen pettäminen valutti vettä neljännestä kerroksesta alas asti, ja rakenteiden pintaan jäänyttä kosteutta on kuivatettu näihin päiviin saakka.

Sairaalahankkeen projektipäällikkö Tanja Kaarnan mukaan mitään uutta ja yllättävää ei ole tullut enää vuodon korjaamisen jälkeen esille.

— Henkilöstö on toiminut hienosti ja potilaiden siirtyminen on sujunut rauhallisesti. Uusissa tiloissa toimintatavat hakevat vielä käytännössä muotojaan, mutta tunnelma on ollut aika positiivinen, sairaalan johtaja Tarja Nylund arvioi.

Osaan K-siiven hissejä tehdään vielä hienosäätöä. Opastusta K-siipeen saa tarvittaessa kantasairaalan pääaulan neuvontapisteestä.