Lappeenrantaan aukeaa uusi erotiikkaravintola — Yrittäjä sanoo Erotic Club Tiikerin erottuvan tavallisista strippibaareista

Klubi avataan samoihin tiloihin, joissa toistaiseksi kaupungin viimeinen eroottinen ravintola Punaiset lyhdyt lopetti toimintansa marraskuussa 2016.

Päivä Heiskanen

Punaiset lyhdyt lopetti toimintansa marraskuussa 2016. Ensi viikolla samoissa tiloissa aloittaa uusi erotiikkaklubi. Arkistokuva.
Punaiset lyhdyt lopetti toimintansa marraskuussa 2016. Ensi viikolla samoissa tiloissa aloittaa uusi erotiikkaklubi. Arkistokuva.

Lappeenrantaan aukeaa uusi erotiikkaravintola ensi viikolla, kun Erotic Club Tiikeri aloittaa Valtakadulla. Klubi avataan samoihin tiloihin, joissa toistaiseksi kaupungin viimeinen eroottinen ravintola Punaiset lyhdyt lopetti toimintansa marraskuussa 2016.

Yrittäjä Juuso Lahti kertoo, että kyseessä on kansankielellä strippibaari, josta on kuitenkin tarkoitus tehdä tavallista laadukkaampi. Erotiikkaravintolan kohdalla laadukkuus tarkoittaa Lahden mukaan laadukkaita tanssijoita, nollatoleranssia prostituutioon ja huumeisiin ja sitä, ”ettei asiakkaita pyritä kusettamaan”.

— Suomessa puhutaan tissibaareista, Euroopassa ne ovat erotiikkabaareja. Tarkoitus on tehdä korkeatasoisempi ja taiteellisempi paikka, johon sekä miehet että naiset voivat tulla viihtymään ja nauttimaan naiskauneudesta.

Täysin uudelleen Lahti ei strippibaaria lähde keksimään. Uuden ravintolan perusajatus on tuttu, alastomat naistanssijat. Lahti kertoo, että avausviikkoa varten sopimus on tehty kahden tanssijan kanssa, mutta tarkoitus olisi löytää lisää.

— Heti avaukseen on vaikea saada tanssijoita, koska olemme uusi baari ja alalla ihmiset ovat varovaisia. Parin viikon jälkeen sana alkaa liikkua.

Lahti sanoo, että tanssijoiden löytämisessä on paljon hyötyä myös hänen taustastaan. Lahti työskenteli pari vuotta mikkeliläisessä eroottisessa ravintolassa, jossa alan käytännöt tulivat tutuiksi.

— Tällä alalla on hankala löytää ihmisiä. Mikkelistä jäi hyviä kontakteja, joista on hyötyä.

Tiikeri aloittaa toimintansa samoissa tiloissa, joissa Punaiset lyhdyt sulki ovensa. Alkuun ravintola on avoinna joka päivä. Jouluna se suljetaan remontin ajaksi ja avataan jälleen tammikuussa. Siitä lähtien ovet ovat avoinna tiistaista lauantaihin.

— Yleensä heti avaamisen jälkeen on buumi, jolloin on paljon asiakkaita. Hyödynnämme sitä, että saamme omaa brändiämme tehtyä. Tammikuussa tilasta saadaan sitten enemmän meidän näköisemme.

Remontissa tiloja on tarkoitus muuttaa viihtyisämpään suuntaan. Lahti haluaa muun muassa laajentaa privaattitanssihuoneita, joita on tulevaisuudessa kolmen sijaan kaksi.

— Niistä tulee miellyttävämpiä sekä asiakkaalle että tanssijalle.

Vaikka eroottiset ravintolat ovat kadonneet Lappeenrannasta, uskoo Lahti konseptin toimivuuteen.

— Toimitila, jonka saimme, on todella hyvällä paikalla. Tiedän, että edellisen ravintolan sulkiessa täällä oli paljon ihmisiä, jotka olivat kiinnostuneita tämän alan baarista.