Tappiolle jäänyt Lappee-Jukola aloitti rahakeräyksen — tilanne on kuitenkin syksyä valoisampi: kirittävää on enää kymppitonneja

Elena Liseytseva

Lappee-Jukola oli urheilullisesti onnistunut kilpailu, mutta taloudellisessa mielessä sateen mukana valui hukkaan viiden vuoden työ ja 150 000 tunnin talkootyöpanos.

Lappee-Jukola yrittää paikata suurta taloudellista tappiotaan joukkueille suunnatulla rahakeräyksellä.

Surullisen kuuluisaksi noussut viesti suunnistettiin viime kesäkuussa myrskysäässä, minkä seurauksena katsojat jättivät tulematta paikalle eivätkä osanottajatkaan liikkuneet kuravelliksi muuttuneessa kisakeskuksessa.

Lappeen Riento jäi etenkin ravintolamyynnissä reilusti jälkeen tavoitteista.

— En yhtään osaa sanoa, miten paljon keräyksestä voisi tulla, mutta kyllä osallistujat sen ymmärtävät, että meiltä jäi ravintolatulot saamatta. Mitä ihmisten kanssa syksyn aikana juttelin, niin kyllä aika moni sen ruokarahan haluaisi sinne laittaa, kertoo kilpailunjohtaja Juha Heimala.

Heimalan mukaan tavoitteena on edelleen se, että Lappee-Jukola pääsisi nollatulokseen. Syksyllä tappioiden pelättiin kohoavan yli sadantuhannen euron, mutta eri tahojen vastaantulojen ja neuvotteluiden ansiosta tilanne on alkanut näyttää valoisammalta.

— Tappion suuruutta ei vielä tiedetä, mutta tällä hetkellä kirittävää on enää kymppitonneissa.

Esimerkiksi Jukolan viestin omistajayhteisö Kaukametsäläiset tuli järjestäjiä vastaan oman kilpailumaksunsa verran.

Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tappioihin 40 000 euron avustuksen. Vielä on kuitenkin ratkaisematta, kuinka tuo summa jaetaan seuran ja suunnistusliiton kesken.

Rahankeräys vaatii yleensä viranomaisluvan, ja se puoli on Heimalan mukaan kunnossa.

— Tämä on suljetussa piirissä suoritettava keräys, ja lain mukaan se ei tarvitse lupaa. Tein kuitenkin niin, että otin lupaviranomaiselta sähköpostikuittauksen. Halusin sataprosenttisen varmuuden, että tämä on lainmukainen toimenpide.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.