Lappeenrannan kaupunki palkkaa henkilön tapahtumatoimintaa elvyttämään — Henkilöstöpula on estänyt kaupungissa pidettävien tapahtumien kehitystyötä ja uusien luomista

Tapahtumatoiminnan asiantuntija aloittaa työnsä vuodenvaihteessa. Häneltä edellytetään yhteistyökykyä kaikkiin suuntiin.

Minna Mänttäri

Marian aukiolla järjestettiin Lappeefest-tapahtuma kesäkuussa.

Lappeenrannan kaupunki aloittaa tapahtumatoiminnan kehittämisen perusasiasta. Työhön palkataan asiantuntija, jonka on määrä aloittaa vuodenvaihteessa. Hän on keskeinen yhteyshenkilö kaupungin ja tapahtumien järjestäjien välillä kaupungin matkailu ja tapahtumat -tiimissä.

Lappeenrannan markkinointi-, matkailu ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman pitää työntekijän saamista tapahtumapalveluihin olennaisen tärkeänä asiana. Resurssipula on tähän asti hankaloittanut kehitystyötä.

— On turha suunnitella mitään, ellei ole ihmistä tekemässä.

Yhteistyökykyinen kaikkien kanssa

Tapahtumapalvelujen asiantuntijalla on Rahmanin mukaan monipuolinen toimenkuva. Hän on paitsi yhteyshenkilö myös kaupungin julkikuva, kun rakennetaan uutta kumppanuusohjelmaa ja tapahtumakokonaisuuksia.

Asiantuntija tekee yhteistyötä usean tahon kanssa ja edustaa Lappeenrantaa ulospäin.

Yhteistyökyky on keskeinen vaatimus työhön palkattavalta.

— Työssä yhdistyy moni asia: tapahtumakumppanuuksien koordinointi, asiakaspalvelu ja markkinointi. Työntekijän on löydettävä ratkaisuja eri alojen tapahtumien järjestämiselle, Rahman sanoo.

Uusi verkkosivusto Lappeenranta Events

Kaupunki avaa vuodenvaihteessa Lappeenranta Events -nimisen verkkosivuston, jonka luomiseen ja ylläpitoon uusi työntekijä osallistuu keskeisesti. Sivuilla esitellään tapahtumisen järjestämiseen sopivia tiloja ja paikkoja sekä markkinoidaan tapahtumia.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina osoittaa 480 000 euroa kaupungin tapahtumatoiminnan strategiseen kehittämiseen ja siihen liittyvään tapahtuma-alueiden kehittämiseen.

Lappeenrannan strategisena tavoitteena on kehittyä monipuoliseksi tapahtumakaupungiksi. Tapahtumien järjestämisen edistämiseksi rakennetaan kumppanuusmalli kaupungin ja tapahtumatuottajien kanssa.

Uusimmat uutiset