Kuusi ostoskärryllistä kodintarvikkeita vähävaraisille lapsiperheille — Leijonat keräsivät lahjoituksia Sammonlahdessa

Lahjoituksina saatiin muun muassa kahvipaketteja, säilykkeitä, muroja, lasten leikkivälineitä, Aku Ankkoja, suklaata, joulukalentereita, Bona-lastenruokaa, vaippoja, makaroonia, kaurahiutaleita, hammasharjoja ja lasten pelejä.

 Ihmiset lahjoittivat
lapsiperheille yhteensä 6 kärryllistä erilaisia tarvikkeita, kertoo tapahtumaan
osallistunut LC Lappeenranta/Rakuunan Ari-Pekka Meuronen.
 Ihmiset lahjoittivat lapsiperheille yhteensä 6 kärryllistä erilaisia tarvikkeita, kertoo tapahtumaan osallistunut LC Lappeenranta/Rakuunan Ari-Pekka Meuronen.

Kuusi ostoskärryllistä kodintarvikkeita saatiin kokoon lyhyessä ajassa, kun Lions Club keräsi Lappeenrannassa tukea vähävaraisille lapsiperheille.

Keräys järjestettiin perjantaina ja lauantaina aamupäivällä Sammonlahden S-marketissa. Asiakkaat lahjoittivat osan kauppaostoksistaan Lions club LC Lappeenranta/Rakuunan järjestämään tarvikekeräykseen.

— Eräs lahjoittaja kertoi, miten hänen lapsensa ovat aikanaan saaneet apua järjestöiltä ja miten apu oli tullut tarpeeseen. Oli ollut hienoa, kun lapset saivat edes jouluna vihreitä kuulia ja Aku Ankan. -Ari-Pekka Meuronen

Sammonlahden seurakunnan diakoniatyö jakaa lahjoitetut tarvikkeet edelleen alueensa tukea tarvitseville lapsiperheille.

Lahjoituksina saatiin muun muassa kahvipaketteja, säilykkeitä, muroja, lasten leikkivälineitä, Aku Ankkoja, suklaata, joulukalentereita, Bona-lastenruokaa, vaippoja, makaroonia, kaurahiutaleita, hammasharjoja ja lasten pelejä.

Sellaisenaan suoraan apua tarvitseville

Leijonien keräyspäällikkö Olli Katila kertoo, että kaupan ovella jaettiin tietoa keräyksestä. Lahjoittajat tiesivät kauppaan mennessään, mitä voisivat ostaa, jos haluavat osallistua keräykseen.

— Tämä on konkreettinen lahjoitustapa, johon ihmiset ovat lähteneet innolla mukaan, Katila sanoo.

— Keräyksessä ihmisten on myös helppo mieltää, että kerätyt tarvikkeet todella menevät sellaisenaan suoraan apua tarvitseville.

Leijonien sihteeri Ari-Pekka Meuronen sanoo, että ihmisten tarinoiden kuunteleminen on koskettavaa.

— Eräs lahjoittaja kertoi, miten hänen lapsensa ovat aikanaan saaneet apua järjestöiltä ja miten apu oli tullut tarpeeseen. Oli ollut hienoa, kun lapset saivat edes jouluna vihreitä kuulia ja Aku Ankan. Oma tilanne on nyt parantunut ja hän antoi keräykseen täyden muovikassillisen, mukaan lukien Aku Ankan.

Osa jakoon jo ensi viikolla

Seurakunta jakaa tarvikkeita ensi viikolla. Osasta muokataan paketteja jouluksi.

Keräys järjestettiin Lappeenrannassa toista kertaa, ensimmäinen oli keväällä. Kokemukset ovat Leijonien mukaan olleet niin palkitsevia, että toimintaa aiotaan jatkaa tulevina vuosina.

Leijonien lapsiperheitä tukevaan keräykseen osallistuivat muun muassa Juha Leino
(vasemmalla), Esko Rautiainen ja Mikko Tykkyläinen
Leijonien lapsiperheitä tukevaan keräykseen osallistuivat muun muassa Juha Leino (vasemmalla), Esko Rautiainen ja Mikko Tykkyläinen