Kesärenkaiden kanssa ei kannata kiirehtiä Etelä-Karjalassa, varoittaa pelastuslaitos — Kesärajoitukset palaavat tällä viikolla

Auringosta on saatu nauttia, mutta tällä viikolla tiedossa on sateita ja jopa lunta.

Silva Laakso

Kesäarjoitukset tulevat tällä viikolla, mutta talvirenkaiden vaihdon kanssa ei kannata pitää vielä kiirettä.
Kesäarjoitukset tulevat tällä viikolla, mutta talvirenkaiden vaihdon kanssa ei kannata pitää vielä kiirettä.

Viime viikolla Etelä-Karjalassa nautittiin jopa kymmenestä plusasteesta, mutta maanantai toi säähän muutoksen. Keskiviikkoon saakka on luvassa sateita, jotka tulevat vetenä tai räntänä. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä lämpötila voi tippua —5 asteeseen ja silloin luvassa voi olla myös lunta.

Loppuviikosta aurinko saattaa taas pilkahdella, mutta yöllä pakkasta saattaa olla jopa —7 astetta. Sääennusteissa on epävarmuutta sen osalta, kuinka paljon sateet tulevat maahan lumena tai vetenä.

Maanantaina maan etelä- ja keskiosiin siirtyvä matalapaine saapuu Selkämereltä ja siirtyy maan itäpuolelle keskiviikkoiltana. Maan keskivaiheille voidaan odottaa jopa 15—30 sentin lumikertymiä. Lisäksi odotettavissa on puuskittaista tuulta.

Ei vielä kesärenkaita

Muuttuvan sään vuoksi Etelä-Karjalan pelastuslaitos on hillinnyt innokkaimpien kevään odottajien intoa vaihtaa kesärenkaita.

— Tulevalla viikolla ovat vielä lumisateet mahdollisia. Myös loput sulavat lumet voivat tehdä teistä edelleen liukkaita, erityisesti aamuisin, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Lain mukaan nastallisia talvirenkaita saa käyttää toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin asti. Tänä vuonna siis 29. huhtikuuta saakka ja myöhempäänkin, jos keli sitä edellyttää.

Kesärajoitukset tällä viikolla

Kevät saapuu teille kuitenkin nopeusrajoitusten merkeissä, joita aletaan Kaakkois-Suomessa lisäämään maanantaina. Rajoitukset tulevat voimaan heti, kun liikennemerkit on saatu asennettua. Rajoituksista kertovat merkit on määrä saada paikoilleen koko Suomessa tämän viikon loppuun mennessä.

Kesärajoitukset tarkoittavat moottoriteillä nopeuksien nostamista sadasta 120 kilometriin tunnissa ja pääteillä 100 kilometriin tunnissa.