Simpeleen nuorisoseurantalon seinä syttyi yöllä tuleen — Isommalta tuholta pelasti nopeasti käyntiin saatu sammutusoperaatio

Kai Skyttä

Simpeleen nuorisoseurantalon seinä syttyi yöllä tuleen — Isommalta tuholta pelasti nopeasti käyntiin saatu sammutusoperaatio

Simpeleen nuorisoseurantalolla oli viime yönä uhkaava palon alku. Nuorisoseurantalon toisen päädyn pieni siipirakennus syttyi tuleen ennen puolta yötä. Palo pääsi leviämään seinää myöten kattorakenteisiin ja räystäiden alle.

Nopeasti sammutustöihin päässeet palokunnat saivat rajattua palon rakennuksen ulkopuolisiin osiin, mutta sisätiloihin pääsi jonkun verran savua. Kiinteistön korkeamman osan iso alue ehdittiin paineistaa, eikä se todennäköisesti kärsinyt savuvahingoista.

Palomestari Arto Suomalaisen mukaan tilanteessa oli onnea mukana.

— Hätäilmoitus saatiin nopeasti. Simpeleen paloasemalla oli myös hyvä toimintavalmius ja sieltä päästiin nopeasti paikalle.

Nuorisoseurantalo sijaitsee osoitteessa Simpeleentie 36. Pelastustoimet keskeisellä paikalla olevassa kohteessa käynnistettiin useamman auton voimin ja sammutustöissä oli kymmenkunta yksikköä myös Parikkalasta, Asemanseudulta ja Imatralta.

Palon arvellaan saaneen alkunsa rakennuksen ulkopuolelta. Varsinaisesta syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Puoli kahden aikaan päätökseen saadut sammutustyöt keräsivät paikalle myös yleisöä.

— Kyllä se näytti tuohonkin aikaan kyläläisiä kiinnostavan, Suomalainen toteaa.

Nuorisoseurantaloa käytetään Simpeleellä yhdistysten kokoontumisiin ja tapahtumiin. Tiloissa on tansseja muutaman kerran vuodessa. Viimeksi talolla oli iltamat viime lauantaina.

Juttua muokattu 26.10. klo 10.32: Korjattu nuorisotalon nimi nuorisoseurantaloksi ja lisätty tietoa talon käytöstä.