Poliisi tutkii henkirikosta Ruokolahdella – Miehen epäillään ampuneen tuntemansa miehen kuoliaaksi

Kuolemaan johtanut ampuminen tapahtui epäillyn yksityisasunnossa. Uhri on 70-luvulla syntynyt mies.

Roni Rekomaa

Kakkois-Suomen poliisi tutkii Ruokolahdella tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Arkistokuva.
Kakkois-Suomen poliisi tutkii Ruokolahdella tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Arkistokuva.

Poliisi tutkii Ruokolahdella torstai-iltana tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Tutkinnanjohtaja Mira Nieminen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa, että miehen epäillään ampuneen toisen miehen kuoliaaksi yksityisasunnossa.

– Asunnossa on ollut kaksi henkilöä ja ampuma-asetta on illan päätteeksi käytetty sillä seurauksella, että toinen henkilöistä menehtyi paikalle, Nieminen kertoo.

Uhri on 70-luvulla syntynyt mies. Surmasta epäilty on 50-luvulla syntynyt ja epäilty henkirikos tapahtui hänen asunnossaan. Niemisen mukaan miehet olivat toisilleen tuttuja eikä tapauksessa tällä hetkellä epäillä ulkopuolisia. Poliisi tutkii asiaa tappona.

Epäilty ilmoittautui poliisille itse tapahtuneen jälkeen torstai-iltana ja hänet otettiin kiinni asunnoltaan ilman vastarintaa. Poliisi aikoo esittää häntä vangittavaksi huomenna sunnuntaina. Niemisen mukaan epäiltyä on jo kuultu.

– Poliisilla näyttää olevan aika yksipiirteinen kuva siitä, mitä on tapahtunut.

Niemisen mukaan motiivista ei toistaiseksi ole käsitystä. Tässä vaiheessa poliisi ei avaa tapahtumien kulkua tarkemmin. Uhri todettiin menehtyneeksi paikan päällä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Juttua päivittetty 7.3.2020 klo 16.33: korjattu otsikon sanamuotoa

Luetuimmat