Teräskonserni Ovakon näkymät positiiviset, tilausvirta kasvoi huhti-kesäkuussa 15 prosenttia edellisvuodesta

mari pajari

Ovakon konsernijohtaja Marcus Hedblom vieraili Imatran tehtaalla toukokuussa.

Teräskonserni Ovakon lähiajan näkymät näyttävät varovaisen positiivisilta. Toiminta on vilkastunut ja tilauskanta ulottuu nyt entistä pitemmälle tulevaisuuteen, arvioi Ovako tiedotteessaan. Myyntivolyymin ennakoidaan kasvavan tulevan kolmen kuukauden aikana edellisvuodesta, mutta kausiluonteisesti määrät jäävät kuitenkin heikommaksi kuin edellisenä kolmena kuukautena.

Ovako julkisti tänään huhti-kesäkuun tuloksensa. Sen mukaan tilausvirta kasvoi 15 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Liikevaihto kohosi 11 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Myyntivolyymissä nousua oli viisi prosenttia.

— Tulos kasvoi pääosin parantuneen kustannusrakenteen ja uuden liiketoiminnan ansiosta. Tilauskanta vahvistui edelleen ja oli kesäkuun lopussa 56 prosenttia suurempi kuin edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla. Kokonaisuutena alkuvuosi oli selvästi parempi kuin viime vuoden vastaavana aikana ja suhtaudumme luottavaisin mielin tuleviin vuosineljänneksiin, kertoo tiedotteessa Ovakon konsernijohtaja Marcus Hedblom.

Huhti-kesäkuun liiketulos ennen rahoituseriä, veroja ja poistoja oli 22 miljoonaa euroa ennen kahden miljoonan euron suuruisia uudelleenjärjestelykustannuksia. Liiketulos kasvoi miljoonalla viime vuoden vastaavasta ajasta.

Nettotulos oli huhti-kesäkuussa 2017 yhdeksän miljoonaa, kun se viime vuoden vastaavana aikana oli kymmenen miljoonaa.

Ovakon uudelleenjärjestelyohjelma toi toisella vuosineljänneksellä viiden miljoonan euron kustannussäästöt.

Ovakolaisia oli kesäkuun lopussa 2 889. Määrä on 80 suurempi kuin vuosi sitten.

Imatralla Ovako työllistää tällä hetkellä 560 ihmistä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.