Lemin kunnan työntekijät eivät hätkähtäneet yt-ilmoitusta — ”Tilaisuus päättyi siihen, että kaikki taputtivat”

Sivistystoimenjohtajan Sari Keskisen mielestä säästötoimet ovat kaikkien yhteinen projekti.

Mika Strandén

Lemin Koulukeskuksen rehtori Anne Rousku ja sivistystoimenjohtaja Sari Keskinen kuvailivat tilaisuutta onnistuneeksi.
Lemin Koulukeskuksen rehtori Anne Rousku ja sivistystoimenjohtaja Sari Keskinen kuvailivat tilaisuutta onnistuneeksi.

Lemin kunta järjesti tiistaina avoimen tiedotustilaisuuden, jossa taustoitettiin syitä yt-neuvottelujen käynnistämiseen. Tilaisuudessa käytiin läpi vaikeita asioita, mutta osanottajat poistuivat siitä huolimatta kokoushuoneesta hymyileväisinä. Sivistystoimenjohtajan Sari Keskisen mielestä säästötoimet ovat kaikkien yhteinen projekti.

— Talkoisiin tarvitaan kaikkia omalla esimerkillä ja positiivisella ratkaisulla tätä kuntaa rakentamaan, Keskinen sanoo.

Keskinen ei koe Lemin tilannetta toivottomaksi ja kuvailee poliittista ilmapiiriä hyväksi.

— Hirveän sitoutuneet ihmiset kuitenkin tässä kunnassa töissä. Meillä on päättäjien tuki hirmu hyvin. Semmoinen hyvä vuorovaikutus ja keskusteluyhteys, Keskinen kiittää.

Keskinen kertoo, että kokouksessa käytiin selkeästi kaikki asiat läpi. Keskisen mukaan yksi osallistujista jopa kertoi ymmärtävänsä kunnan talousarvion rakenteen ensimmäistä kertaa.

Lemin Koulukeskuksen rehtori Anne Rousku ei usko tilanteen tulleen henkilöstölle yllätyksenä. Rouskun mielestä Lemin tilanne vaatii luovuutta.

— Tilaisuus päättyi siihen, että kaikki taputtivat. Minusta se oli ilmaisu siitä, että ihmiset lähtevät yhdessä tekemään. Faktat ovat faktoja joiden kanssa on elettävä, Rousku toteaa.

Etelä-Saimaa tavoitteli tiistaina työntekijäjärjestöjen edustajia, mutta he eivät vastanneet puhelimeen.

Luetuimmat