Soini videolla: Soinin jälkeen ei tule toista Soinia

Anu Pakarinen

Timo Soinille esitettiin paljon kysymyksiä. Tässä Tuula Sintonen tiedustelee, mitä sote-uudistuksen valinnanvapaus käytännössä tarkoittaa.

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini myöntää, että kesäkuun puheenjohtajavaali on tietyllä tapaa myös linjavaali.

— Se on sitäkin. Puheenjohtajavaalissa valitaan sekä henkilö että puolueen linjan toteuttaja ja vetäjä. Ei puheenjohtaja pelkästään eikä missään nimessä yksin päätä puolueen linjasta, mutta hän on puolueen linjan julkisin ja suurin tulkitsija. Tässä mielessä linjastakin on kysymys, Soini sanoo.

Ennakkosuosikkeina pidetään europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaa, kansanedustaja Sampo Terhoa.

Tähän mennessä ehdolle ovat asettuneet myös kansanedustajat Veera Ruoho ja Leena Meri.

Soini ei istuvana puheenjohtajana aio ottaa kantaa kenenkään puolesta tai vastaan.

Julkisuudessa on esitetty arvioita, että Jussi Halla-ahon voitto merkitsisi hallituskriisiä ja perussuomalaisten lähtöä hallituksesta.

Tuli valituksi kuka tahansa, Soini puolestaan ei usko puolueen linjan dramaattisesti muuttuvan. Sen takaavat voimassa olevat ohjelmat, iso määrä valtuutettuja ja kansanedustajia. Oman leimansa puheenjohtaja toki tuo, hän sanoo.

— Soinin jälkeen ei tule toista Soinia, vaan joku muu, hyväntuulinen Soini myhäilee.

Soini saapui vaimonsa kanssa Imatralle perjantaina, jolloin ohjelmassa oli muun muassa teatteriesitys. Lauantaina Soini puhui perussuomalaisten vaalitilaisuudessa Koskenpartaalla.

Hän kuittaili puheessaan muun muassa vihreille ja vasemmistoliitolle, joilla on Imatralla vain kourallinen ehdokkaita.

— Olenkin aina pitänyt imatralaisia fiksuina, Soini veisteli saaden yleisönsä nauramaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.