Trollitili yrittää kääntää Imatran ampumisen venäläisvastaiseksi hyökkäykseksi — poliisin mukaan uhrit ovat suomalaisia

Trollitili yrittää kääntää Imatran ampumisen venäläisvastaiseksi hyökkäykseksi — poliisin mukaan uhrit ovat suomalaisia

Juuri perustettu Twitter-tili alkoi aamupäivällä levittää vääriä tietoja Imatran ampumisesta. @ImatranUutiset-tilillä on jaettu useita tviittejä, joiden mukaan ampuja olisi äärioikeistolainen ja uhrit venäläisiä. Suomeksi ja englanniksi kirjoitetuissa viesteissä ampujan motiiveja väitetään rasistiksi ja uhreja Venäjä kansalaisiksi.

Poliisi kiistää väitteet venäläisistä uhreista. Poliisin mukaan uhrit olivat suomalaisia paikallisia naisia.

Twitter-tilin ylläpitäjän motiiveista ei ole tietoa. Viesteissään hän muun muassa väittää ampujan olevan suomalainen upseeri. Lisäksi hän yrittää kytkeä mukaan muun muassa Venäjän suurlähetystöä ja turvallisuuspalvelu FSB:tä.

Puolustusvoimien tutkija Saara Jantunen arvioi Twitterissä, että kyseinen ”feikkitili” pyrkii aggressiivisesti levittämään huhutietoa erityisesti toimittajille ja uutistoimituksille.

— Useampi anonyymitili levittää nyt sakeaa huhutietoa #Imatra tapahtumista. Kaikkea ei kannata jakaa eteenpäin, Juntunen kirjoittaa.

Timo Laitakari

Timo Laitakari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat