Lappeenrannan Mattilaan rakennetaan uusi frisbeegolfrata — Rata toteutetaan asukkaiden ja kaupungin yhteistyönä

Asukkaat rakentavat radan itse talkoilla. Uudelle radalle halutaan myös esteettömiä heittopaikkoja.

ANU PAKARINEN

Lappeenranta saa uuden frisbeegolfradan. Arkistokuva.
Lappeenranta saa uuden frisbeegolfradan. Arkistokuva.

Mattilanlammen ympäristöön tulee uusi 9-korinen frisbeegolfrata, Lappeenrannan kaupungin tiedotteessa kerrotaan. Tiedotteen mukaan rata rakennetaan alueen asukkaiden, asukasyhdistyksen ja Lappeenrannan kaupungin yhteistyönä.

Kaupunki on ostanut tarvittavat frisbeegolfkorit sekä muut rakennustarvikkeet. Asukkaat ovat osallistuneet ratasuunnitteluun yhdessä Willimiehen Disc Golf ry:n kanssa ja asukkaat rakentavat itse talkoilla uuden radan.

— Asukkailta löytyi talkoohenkeä rakentamiseen, ja liikuntatoimen budjetista saatiin vielä hankittua tarvittavat tarvikkeetkin, joten ei muuta kuin hanke liikkeelle, toteaa liikuntatoimenjohtaja Pasi Koistinen tiedotteessa.

Mattila frisbeerata-1.jpg

Tiedotteen mukaan rata alkaa kaupungin maalta ja kiertää Mattilanlammen takaosan kautta vältellen suosittua uimarannan kohtaa. Rata jatkuu kohti jääkiekkokenttää ja luistelualuetta Puolustusvoimien alueelle. Uuteen frisbeegolfrata -suunnitelmaan pääsee tutustumaan jo ennen rakennustöiden alkua.

—Tiistaina 23. heinäkuuta kello kuusi kokoonnumme Mattilan ulkoilualueen luistelukopeille ja siitä lähdemme yhdessä kiertämään ratasuunnitelmaa läpi. Asukkaat ehtivät vielä tuolloin jonkin verran vaikuttamaan rataan. Samalla suunnitellaan tulevia rakennustalkoita, kertoo hankkeen puuhamies Arto Tielinen tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan tavoitteena on ollut myös suunnitella uudelle radalle esteettömiä heittopaikkoja. Radan valmistuttua radan yllä- ja kunnossapitovastuu kuuluu alueen asukasyhdistykselle, ja kaupunki käy tyhjentämässä roska-astiat.

Juttuun on korjattu 19.7. kello 12.07 viikonpäivä. Artikkelissa mainittu 23. päivä heinäkuuta on tiistai, ei torstai, kuten aiemmin kirjoitettiin.