Ensi vuoden Imatran ajojen aikataulu varmistuu marraskuussa — Kuskit olleet haltioissaan puitteista

Mika Strandén

Imatran ajojen ajankohta on pysyvästi siirretty heinäkuun alkuun. Tarkka päivämäärä selviää lähiaikoina.

Imatran moottorikerholla ja IRRC-katuratasarjan järjestäjällä on sopimus Imatran osakilpailusta vuoteen 2019 asti.

Jos mitään poikkeuksellista ei tapahdu, ensi vuoden Imatran ajot kaasutellaan 6.–8. heinäkuuta, kertoo Imatran moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman. Vaihtoehtoinen ajankohta on viikkoa aiemmin, 29.6.–1.7.

Päivämäärä lukitaan lopullisesti marraskuussa. Aikataulun ratkaisee Euroopan muu kilpailukalenteri. Samasta syystä tapahtuma aikaistettiin aiemmalta elokuulta heinäkuulle tänä vuonna. Siirto on pysyvä, Backman kertoo.


Tavoitteena realistinen budjetti

Ensi vuoden tapahtumaa rakennetaan maltillisesti. Kokonaiskuluja ei ole tarkoituksenmukaista kasvattaa, koska aina on olemassa sääriski.

— Todennäköisyys huonolle säälle kasvaa, kun takana on kaksi ihan hyvää vuotta. Jopa yleisömäärän väheneminen on mahdollista. Tavoitteena on tehdä realistinen budjetti, Backman toteaa.

Kilpailijoiden ilmoittautuminen alkaa vuodenvaihteessa. Helmikuun lopussa tiedetään, millainen kilpailijakaarti Imatralle ensi kesänä saapuu. Sarjojen uskotaan täyttyvän.

— Keski-Euroopasta tulleet ovat olleet meidän puitteista haltioissaan, Backman mainitsee.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.