Savitaipaleella kuvatun queer-elokuvan ensi-ilta Lontoon filmifestivaaleilla

Elena Liseytseva

Elokuvaa kuvattiin viime kesänä 12 päivän ajan. Leeviä näyttelevä Janne Puustinen (vas. edessä), ohjaaja Mikko Mäkelä (oik. edessä), kamera-assistentti Jenni Riutta, kuvaaja Iikka Salminen ja äänittäjä Jaakko Kautto.

Savitaipaleella kesällä 2016 kuvattu A Moment in the Reeds (Tämä hetki kaislikossa) saa maailmanensi-iltansa Lontoon elokuvajuhlilla 6. lokakuuta.

British Film Instituten järjestämä festivaali esittää Mikko Mäkelän ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan Love-sarjassaan, johon on valittu rakkautta eri muodoissaan käsitteleviä pitkiä elokuvia ympäri maailmaa. Elokuva on Tom of Finland - ja Pihalla-elokuvien ohella yksi ensimmäisiä kotimaisia täyspitkiä queer-elokuvia, eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä käsitteleviä.

— Tällaisia elokuvia tarvitaan, sillä nuoret ei-heterot tarvitsevat esikuvia. Heidän on hyvä nähdä positiivisia kuvauksia itsensä kaltaisista ihmisistä, sanoi Mäkelä Etelä-Saimaan haastattelussa viime kesän kuvauksissa.

Mäkelä on kotoisin Lappeenrannasta, ja kuvauspaikkana toiminut mökki on hänen vanhempiensa. Kymmenen hengen työryhmä teki elokuvan talkootyönä.

Draama kertoo suomalaisen Leevin (Janne Puustinen) ja syyrialaisen Tareqin (Boodi Kabbani) rakkaustarinan Leevin perheen kesämökillä. Tiedotteessa Mäkelä toivoo, että elokuvalle löytyisi suomalainen levittäjä ja kotimaan ensi-ilta selviäisi pian.

Stina Kivinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet