Lappeenranta pohtii valitusta raakapuukartellituomiosta — Pohdinta-aika tuo lisää kuluja liki 30 000 euroa

Lappeenrannan kaupunki pohtii yhä valittamista raakapuukartellipäätöksestä. Arkistokuva.

Lappeenrannan kaupunki harkitsee helmikuuhun asti, valittaako se Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä raakapuukartelliasiassa.

Käräjäoikeus hylkäsi lokakuun lopussa kuntien kanteen metsäyhtiöiden väitettyä kartellia vastaan ja velvoitti kunnat maksamaan metsäyhtiöidenkin oikeudenkäyntikulut.

Lappeenrannan maksettavaksi kertyi omia ja metsäyhtiöiden oikeudenkäyntikuluja yhteensä 486 000 euroa.

Kaupungin asiamies on ilmoittanut kaikkien kuntakantajien osalta tyytymättömyyden käräjäoikeuden tuomioon. Se on edellytys, että tuomiosta voi myöhemmin valittaa, mutta se ei sido kaupunkia valittamaan tuomiosta hovioikeuteen.

Asiamiehen hakemuksesta käräjäoikeus on myöntänyt lisäaikaa valittamiselle 28.2.2018 saakka.

Jutussa mukana olevat kunnat tapaavat helmikuun alkupuolella. Sen jälkeen kunnilla on edellytykset tehdä päätös hovioikeuteen jätettävästä valituksesta ja sen laajuudesta tai valittamatta jättämisestä.

Tässä vaiheessa kunnalla on myös mahdollisuus rajata muutoksenhaku koskemaan vain oikeudenkäyntikulujen korvausvelvollisuutta.

Muutoksenhaun arvioinnin aikana kaupungin vastattavaksi kertyy asiamieskuluja 20 000—25 000 euroa sekä vastaajayhtiöiden oikeudenkäyntikulujen viivästyskorkoa noin 3 600 euroa.

Juhana Nyman

Juhana Nyman

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat