Moottorivene syttyi palamaan laiturissa Lappeenrannan Kaupunginlahdella, myös kaksi viereistä venettä kärsi huomattavia vaurioita

Alustavien tietojen mukaan palon aiheutti polttoainevuoto. Polttoaine höyrystyi ja aiheutti räjähdysmäisen palon.

Mika Strandén

Pelastuslaitos sammutti venettä laiturissa Kaupunginlahdella.
Pelastuslaitos sammutti venettä laiturissa Kaupunginlahdella.

Huvivene syttyi palamaan laiturissa Lappeenrannan Kaupunginlahdella keskiviikkoiltapäivänä.

Hätäkeskus sai tiedon palosta kello 16.20, ja runsasta tuntia myöhemmin paikalla tehtiin viimeisiä sammutustöitä. Kolme venettä kärsi palossa huomattavia vahinkoja.

Palo sai alkunsa moottoriveneestä. Se tuhoutui palossa täysin.

Mika Strandén

Naapuriveneet hinattiin muihin laitureihin.

— Veneen omistaja oli palon syttyessä paikalla, ja kone oli käynnissä, päivystävä palomestari Pasi Korpela Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo.

Palo oli syttyessään niin voimakas, ettei veneilijä saanut alkusammutettua sitä. Veneilijä ei loukkaantunut palossa, mutta ensihoito kävi tarkastamassa hänen vointinsa.

— Hän oli vähän käsikarvoja polttanut, mutta henkilövahinkoja ei tullut sen enempää, Korpela kertoo.

Lukijan kuva / Angelina Marttila

Venepalosta muodostui runsasta savua.

Myös viereiset veneet, moottorivene ja purjevene, kärsivät huomattavia vaurioita. Ne on hinattu palopaikalta muihin laitureihin. Lisäksi neljäs vene sai pieniä pintavaurioita, ja laituri vaurioitui.

Palon syttymissyy on alustavan tiedon mukaan polttoainevuoto. Polttoaine oli höyrystynyt ja syttynyt sen jälkeen räjähdysmäisesti.

Lukijan kuva / Toivo Korhonen

Palaneen veneen omistaja järjesti alukselle siirron pois satamasta.

Uutista päivitetty useita kertoja: lisätty kuvia. Päivitetty kauttaaltaan pelastuslaitoksen tiedoilla klo 17.48. Lisätty viimeinen kuva ja syttymissyytä käsittelevä kappale klo 19.40.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet