SaiPa sai vähän ryhtiä otteisiinsa — KooKoo oli silti parempi

Mika Strandén

Frans Tuohimaan (edessä) ja Jussi Markkasen kauden avaus SaiPan maalinsuulla on ollut työläs ja murheellinen.
Frans Tuohimaan (edessä) ja Jussi Markkasen kauden avaus SaiPan maalinsuulla on ollut työläs ja murheellinen.

SaiPan ankeus jatkui Kouvolassa. KooKoo voitti myös joukkueiden toisen keskinäisen ottelun jääkiekkoliigassa. Nyt lukemat olivat 4—2 (1—0, 2—0, 1—2).

SaiPa oli ottelun alussa selvästi virkeämpi kuin edellispäivänä Kisapuistossa, mutta kovin vaaralliselta se ei edelleenkään näytä. Valmentaja Tero Lehterä kertoi ennen ottelua, että peliä yritetään muuttaa yksinkertaisemmaksi perjantain pahan konttauksen jälkeen.

KooKoo tuntui alussa jääneen maistelemaan edellispäivän voittoaan. SaiPan Kim Strömberg pääsi yrittämään rangaistuslaukausta jo puolentoista minuutin pelin jälkeen, mutta KooKoon maalivahti Juha Järvenpää poimi marjan pois.

Maalinteon aloitti kotijoukkue ylivoimalla, kun Jyri Niemi tökkäsi SaiPan maalivahdilta Frans Tuohimaalta pudonneen kiekon maaliin. Toisen kerran KooKoo iski ylivoimalla heti toisen erän alussa. Anrei Hakulinen laukoi maalin edessä pomppineen irtokiekon verkkoon.

Toni Kähkönen pyöriskeli vielä tasavajaalla SaiPan pakit sekaisin, ja laukoi kiekon Tuohimaan patjojen välistä maaliin ennen erätaukoa.

SaiPa sai vihdoin maalitilinsä auki, kun Jonatan Tanus laukoi ylivoimalla kolmannen erän alussa 1—3:een. David Goodwin kavensi 2—3:een kauden toisella maalillaan 55 sekuntia ennen loppua, kun SaiPa pelasi ilman maalivahtia.

Miikka Pitkänen laukoi lopullisen ratkaisun tyhjiin kaksi sekuntia ennen summeria.

SaiPa jäähyili kahdessa ottelussa Cody Kunikin avausottelun suihkukomennuksen kanssa yhteensä 47 minuuttia, ja KooKoo iski viisi ylivoimamaalia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.