Saimaan yrittäjänaiset muutti nimeä ja erosi keskusjärjestöstä — syynä talousepäselvyydet

Yhdistyksellä on noin 250 jäsentä.

Mika Strandén

Mirja Borgström sanoo, että paikallisyhdistys jatkaa nyt itsenäisenä.
Mirja Borgström sanoo, että paikallisyhdistys jatkaa nyt itsenäisenä.

Saimaan yrittäjänaiset on eronnut naisyrittäjien valtakunnallisesta keskusjärjestöstä. Eron syynä ovat keskusjärjestön toimintaan kohdistuvat epäilyt talousepäselvyyksistä.

Suomen Kuvalehti uutisoi aiemmin joulukuussa, että Suomen yrittäjänaisten hallituksen puheenjohtaja on laskuttanut kahden viime vuoden aikana liki 20 000 euron edestä lisäpalkkioita ja kulukorvauksia, joihin epäillään liittyvän lain- ja sääntöjenvastaisuuksia. Lehden jutussa kerrottiin myös Saimaan paikallisyhdistyksen erosta.

Saimaan yrittäjänaisten hallitukseen kuuluva Mirja Borgström sanoo, että talousepäselvyydet tulivat paikallisyhdistyksen tietoon syksyn liittokokouksessa Kuopiossa. Tämän jälkeen paikallisyhdistys vaati toimenpiteitä asian selvittämiseksi. Käytännössä Saimaan yhdistys toivoi sellaisten henkilöiden eroa, joiden epäillään olleen tietoisia taloussotkuista. Kun toimenpiteitä ei tehty, paikallisyhdistys päätti erota liitosta luottamuspulan ja mahdollisen mainehaitan takia.

Paikallisyhdistyksen noin 250-henkiseen jäsenistöön ero vaikuttaa käytännössä siten, että jäsenmaksu pienenee hieman. Lisäksi keskusjärjestön tarjoamat jäsenedut loppuvat. Paikallisyhdistys kartoittaa ja sopii ensi vuonna jäsenille tarjottavat valtakunnalliset jäsenedut. Samalla se selvittää jäsenistön mahdollisuudet tarjota omia jäsenetujaan korvaamaan menetettyjä etuja.

Eron lisäksi yhdistys muutti nimeä. Saimaan yrittäjänaiset on nyt Saimaan yrittäjä- ja vaikuttajanaiset. Syynä muutokseen on halu erottautua ja se, että jäsenistöön kuuluu muitakin vaikuttajia kuin yrittäjiä.

Yhdistyksellä on jäseniä Lappeenrannan, Imatran, Kouvolan, Punkaharjun ja Puumalan alueella.