Parikkalan Valon liikevaihto kipusi ensimmäistä kertaa yli kymmenen miljoonan euron

Anssi kemppinen

Parikkalan Valon liikevaihto kipusi ensimmäistä kertaa yli kymmenen miljoonan euron

Sähköyhtiö Parikkalan Valo Oy:n liikevaihto nousi viime vuonna ensimmäistä kertaa yli kymmenen miljoonan euron. Kasvua vuoteen 2015 verrattuna oli vajaan 15 prosentin verran.

Sähkön käyttö kääntyi viime vuonna nousuun muutaman lämpimän vuoden jälkeen. Yhtiön jakeluvastuualueella käytettiin viime vuonna sähköä 5,8 prosenttia edellisvuotta enemmän. Sähkön myynnin määrä kasvoi yli 40 prosenttia. Parikkalan Valo myy sähköä myös oman jakelualueensa ulkopuolelle.

Yhtiö investoi etenkin sähkönjakelun toimitusvarmuuden kehittämiseen. Investoinnit ovat yhtiön mukaan hieman suuremmat kuin edellisvuonna. Viime vuoden aikana toimitusvarman jakelun piiriin lisättiin Parikkalan ja Punkaharjun taajamat kokonaisuudessaan.

- Toimitusvarmuusinvestoinneilla varaudutaan luonnon ääri-ilmiöihin ja parannetaan asiakkaiden sähkönlaatua, toimitusjohtaja Janne Rouvinen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Viime kesän kahden ison myrskyn jäljiltä vain runsaat 80 asiakasta oli ilman sähköä yli 12 tuntia. Yhtiöllä on runsaat 10 000 asiakasta.

Tomi Tiilikainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.