Savitaipaleelle suunnitellaan 1,8 kilometrin kevyen liikenteen väylää, Marttilan tiesuunnitelma päivitetään syksyllä

Kevyen liikenteen väylälle odotetaan hyväksymispäätöstä talvella 2021. Pitkään vireillä olleen osuuden rakentaminen alkaa aikaisintaan keväällä 2021.

Minna Mänttäri

Savitaipaleen Marttilan kevyen liikenteen väylän rahoitus ei ole vielä varmistunut. Kunnan osallistuminen kustannuksiin on esillä tulevan syksyn neuvotteluissa.
Savitaipaleen Marttilan kevyen liikenteen väylän rahoitus ei ole vielä varmistunut. Kunnan osallistuminen kustannuksiin on esillä tulevan syksyn neuvotteluissa.

Savitaipaleen Marttilan kevyen liikenteen järjestämistä koskevat tiesuunnitelmat päivitetään tulevana syksynä. Väyläviraston mukaan tiesuunnitelman hyväksymispäätös tehdään talvella 2021, ja osuuden rakentaminen voi alkaa aikaisintaan keväällä 2021.

Partakoskentien ja Taipalsaarentien varteen kaavailtu kevyen liikenteen väylä on ollut suunnitelmissa jo vuosia. Kohde ei toistaiseksi sisälly Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) investointikohteisiin, mutta mahdollisesta kunnan rahoitusosuudesta käydään erillisneuvottelut syksyllä 2020. Hankkeen alustava kustannusarvio on miljoona euroa.

Noin 1,8 kilometrin mittaisen kevyen liikenteen väylän on määrä ulottua Mikkelintieltä Partakoskentietä Taipalsaarentien risteykseen saakka ja sieltä edelleen Rauhanlaakson hautausmaan risteykseen. Peltoinlahdentiellä väylä toteutettaisiin erillisenä, välikaistalla erotettuna väylänä, ja Partakoskentiellä sekä Taipalsaarentiellä pääosin reunakivellisenä, korotettuna väylänä.

Reitin varrella aiotaan tehdä myös liittymä- ja suojatiejärjestelyjä sekä ajonopeushidasteita. Kohde voidaan tarvittaessa toteuttaa kahdessa osassa.

Luetuimmat