Lukuisat murrot työllistivät poliisia Lappeenrannan seudulla viikonvaihteessa – Tirilässä ammuttiin nuoli Iskenderin oven lasin läpi

Teräväkärkinen nuoli lävisti Tirilän Iskenderin oven kaksinkertaisen lasin. Tapahtumahetkellä ravintolassa ei ollut ihmisiä paikalla.

Niina Villman

Poliisi muistuttaa, että varkauksia voi ennalta ehkäistä kunnollisella lukituksella ja hankkimalla valvontalaitteita. Arkistokuva.
Poliisi muistuttaa, että varkauksia voi ennalta ehkäistä kunnollisella lukituksella ja hankkimalla valvontalaitteita. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen poliisilla oli vilkas viikonloppu Etelä-Karjalassa. Poliisia viikonvaihteessa työllistivät muun muassa varkaudet ja vahingonteot, poliisi tiedottaa.

Lappeenrannassa Skinnarilan venerannassa murtauduttiin veneeseen ja anastettiin omaisuutta noin 3 000 euron arvosta lauantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Taipalsaarella Kuivaketveleen venelaiturilla murtauduttiin perjantain ja lauantain välisenä aikana veneeseen, josta anastettiin polttoainetankki bensoineen. Poliisi tutkii molempia tapauksia varkauksina.

Vainikkala murtauduttiin viime viikon torstain ja perjantain välisenä aikana ulkorakennuksiin sekä käytiin sisällä asuinrakennuksessa. Omaisuutta ei viety, ja poliisi tutkii asiaa varkauden yrityksenä.

Murtoja yritysten tiloihin

Maanantaiyönä poliisi tavoitti Lappeenrannassa Lapveden kaupunginosassa kaksi henkilöä sekä Kylpylän kaupunginosassa kaksi eri henkilöä, jotka olivat murtautuneet yritysten tiloihin.

Poliisi otti epäillyt kiinni ja toimitti heidät Lappeenrannan poliisiasemalle. Anastetun omaisuuden selvittely on vielä kesken ja poliisi tutkii asioita varkauksina.

Poliisi muistuttaa, että varkauksia voi ennalta ehkäistä kunnollisella lukituksella ja hankkimalla valvontalaitteita. Arvokas omaisuus kannattaa mahdollisuuksien mukaan säilyttää myös lukitussa tilassa.

Arvo-omaisuudesta kannattaa myös ottaa kuvat ja merkitä talteen tieto merkistä, mallista, sarjanumerosta sekä muista selvistä tuntomerkeistä, sillä yksilöivät tiedot helpottavat rikosilmoituksen tekoa sekä oikean omistajan löytymistä, poliisi muistuttaa.

Nuoli lävisti ravitsemusliikkeen oven Tirilässä

Lappeenrannassa Tirilän kaupunginosassa ammuttiin nuoli ravintola Tirilän Iskenderin oven lasiin sunnuntaiyön aikana. Nuoli oli lävistänyt oven kaksinkertaisen lasin.

Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikan mukaan nuoli oli teräväkärkinen, mutta kyseessä ei todennäköisesti ollut jalkajousi. Vainikka ei osaa tässä vaiheessa sanoa, onko nuoli ammuttu ikkunaan vahingossa vai tahallaan.

– Onko tarkoituksena ollut rikkoa ovi, vai onko se lipsahtanut käsistä. Omituinen juttu, pohtii Vainikka.

Tapahtumahetkellä kyseisessä ravitsemusliikkeessä ei ollut ihmisiä paikalla. Ravintolasta kerrotaan, että uusi lasi vaihdetaan paikoilleen vielä maanantain aikana.

Uusimmat uutiset