Padasjoen porsaat kasvatetaan Luumäellä, teurastetaan Iitissä ja myydään kauppoihin Kouvolassa

Marleena Liikkanen

Kymen lihatukun lappeenrantalainen toimitusjohtaja Antti Tamminen (vas.) ja luumäkeläinen omistaja Janne Toikka tutkailevat kauppoihin lähteviä kinkkuja.

Luumäkeläinen siankasvattaja Janne Toikka oli aiemmin HK Scanin sopimustuottaja. Hän osti porsaat Sicakon sikalasta Parikkalasta ja myi ne HK Scanille teurastettaviksi. Kun Sikacon emakkosikala lopetti syksyllä toimintansa HK Scanin purettua sen kanssa sopimuksensa, muuttuivat myös Toikan kuviot.

Kaija Lankia

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet