Auto upposi sankassa sumussa Riutanselän railoon Taipalsaarella — "turhaan ei ole varoiteltu"

Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Onnettomuuspaikalla Riutanselän railo oli noin kymmenen metriä leveä. Pelastuslaitoksen kuvassa pintapelastaja kiinnittää köyttä sumussa uponneeseen autoon.

Auto upposi railoon Taipalsaaren Riutanselällä perjantaina päivällä. Hälytys railoon ajaneesta autosta tehtiin kello 12.20.

Taipalsaaren kunnantalon rannasta lähtenyt autoilija ajoi railoon sankassa sumussa. Kuljettaja pääsi ulos uppoavasta henkilöautosta loukkaantumatta. Autoa ajanut selvisi tilanteesta kastuneilla jaloilla.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos lähti paikalle mönkijällä ja ilmatyynyaluksella.

— Sumu oli niin sankka, että meni oma aikansa ennen kuin kohde paikannettiin, vs. ylipalomies Kai Tiainen kertoo.

Pintapelastajat sukelsivat narun lähes uponneeseen autoon.

— Kattoa näkyi enää hieman.

Auto saatiin vedettyä ylös avannosta ja hinattua Taipalsaaren kirkon rantaan. Tiaisen mukaan autosta ei päässyt öljyä Saimaaseen.

Auto upposi Riutanselällä olevaan noin kolme kilometriä pitkään railoon. Onnettomuuspaikalla railo oli noin kymmenen metriä leveä jääkannen painumisen vuoksi. Etelä-Karjalan pelastuslaitos varoitti Riutanselän railosta jo aiemmin tammikuussa.

— Turhaan ei ole varoiteltu liikkumisesta, ja edelleen varoitellaan: Välttäkää liikkumista Riutanselällä varsinkin ajoneuvoilla.

Muokattu kello 14.54: Uutista päivitetty.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.