Nuori mies pakeni poliisia ja ajoi päin punaisia huumepäissään Lappeenrannassa — Mies oli jättänyt taksikyytinsä maksamatta

Tuija Pauhu

Nuori mies pakeni poliisia ja ajoi päin punaisia huumepäissään Lappeenrannassa — Mies oli jättänyt taksikyytinsä maksamatta

Nuori mies ajoi päin punaisia ja oli menettää henkilöautonsa hallinnan paetessaan poliisia Lappeenrannassa perjantaina aamuyöllä. Sitä ennen hän oli poistunut taksista maksamatta kyytiään.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että poliisi yritti pysäyttää noin 20-vuotiaan lappeenrantalaismiehen Kirkkokadulla kello 3.30 aikaan.

Kun mies havaitsi poliisiauton, hän lisäsi nopeutta ja ajoi keskustassa risteyksen läpi noudattamatta liikennevalo-opastimessa ollutta punaista valoa.

Mies jatkoi ajoa Simolantielle, jossa hän oli menettää ajoneuvon hallinnan ja pysähtyi hetken kuluttua tien sivuun.

Poliisiautossa oli noin kymmenen minuuttia kestäneen takaa-ajon aikana hälytyslaitteet kytkettyinä. Muu liikenne tapahtuma-aikaan oli erittäin vähäistä.

Huumetesti osoitti miehen käyttäneen kannabista. Poliisipartio havaitsi ajoneuvossa voimakkaan kannabiksen hajun ja löysi noin 15 grammaa kannabiskasvien kukintoja.

Alustavassa tutkinnassa ilmeni, että mies tilasi ennen takaa-ajoa taksin ja poistui sen kyydistä Lappeenrannan keskustassa maksamatta taksia.

Mies on otettu kiinni. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja lievästä petoksesta.

Kaksi muutakin rattijuoppoa kiinni samana yönä

Hieman aikaisemmin eli kello 00.30 aikaan poliisi pysäytti ylinopeutta humalassa ajaneen miehen Kuutostiellä Lappeenrannassa.

Lemiläinen noin 20-vuotias mies ajoi 126 kilometrin tuntivauhtia satasen nopeusrajoitusalueella. Tarkkuusalkometritulos osoitti hänen syyllistyneen rattijuopumukseen.

Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin ajokieltoon.

Poliisi pysäytti rattijuopon myös Valtakadulla samana yönä kello 2.30 aikaan.

Lappeenrantalainen noin 20-vuotias mies liikkui henkilöautolla. Tarkkuusalkometrikoe osoitti hänen syyllistyneen rattijuopumukseen. Mies määrättiin ajokieltoon.

Luetuimmat