Nordkalkin yt:t kurittavat Lappeenrantaa: 21 työtehtävää päättyy

Elena Liseytseva

Kalkkikiviyhtiö Nordkalkin yt-neuvottelut päättyivät viime viikolla. Yhtiön omistaa suomalainen Rettig Group. Arkistokuva.
Kalkkikiviyhtiö Nordkalkin yt-neuvottelut päättyivät viime viikolla. Yhtiön omistaa suomalainen Rettig Group. Arkistokuva.

Kalkkikiviyhtiö Nordkalkin yt-neuvottelut johtavat 21 työtehtävän päättymiseen Lappeenrannassa.

Kaikkiaan Suomessa työt loppuvat 62 henkilöllä. Paraisilla vähennetään 25 tehtävää ja Tytyri-Sipoossa 16 tehtävää. Vimpelin, Vampulan ja Kokkolan toimipaikoilla ei tule vähennyksiä.

Vähennykset kohdistuvat sekä tuotantoon että toimihenkilöihin. Yhtiön tiedotteen mukaan vähennyksissä on mukana joitakin eläköitymisiä, määräaikaisten työsopimusten päättymisiä ja henkilöitä, jotka ovat irtisanoutuneet yhtiön palveluksesta.

Yhtiön syyskuussa alkaneet yt-neuvottelut päättyivät viime viikolla.

Suomen lisäksi vähenee Ruotsista 23 työtehtävää. Luvussa on mukana Storugnsin 16 vähennettävää työpaikkaa erillisten 19. lokakuuta päättyneiden neuvotteluiden tuloksena. Puolasta vähenee 12 ja Baltian maista 9 tehtävää.

Yhtiö on tiedotteen mukaan kärsinyt pitkään vaikeasta markkinatilanteesta, heikentyneestä myynnistä ja kustannusinflaatiosta. Se käynnisti vuoden 2019 alussa muutosohjelman, jonka tavoitteena on parantaa suorituskykyä ja kannattavuutta pitkällä tähtäimellä. 

Neuvotteluissa muovaantunut uusi organisaatio astuu voimaan 1. marraskuuta.